BIRN: Meta napada u Beogradu bio advokat koji je zastupao lažne kol centre

Meta napada u jutrošnjoj pucnjavi u Resavskoj ulici u Beogradu, bio je advokat Marko Vujošević, nekadašnji zastupnik izraelskih prevarantskih kol centara za Srbiju i Crnu Goru, piše Balkanska istraživačka mreža (BIRN) koja je i ranije istraživala Vujoševićeve poslove.
BIRN: Meta napada u Beogradu bio advokat koji je zastupao lažne kol centre
Foto: Pixabay
BIRN navodi i da advokat nije povređen.
 
Da li je motiv za napad na advokata Marka Vujoševića bio posao sa izraelskim državljaninom Galom Barakom, nije jasno navodi istraživački portal BIRN. Barak je inače prošle godine u Austriji kažnjen zatvorom zbog prevare i pranja novca, a njegove poslove u Beogradu, osim Vujoševića vodio je i njegov tadašnji saradnik Lazar Hopl.
 
Međutim, saradnja je pukla, navodno zbog nesuglasica u poslu sa izraelskim kol centrima. A kol centri su zapravo bili prevara teška 200 miliona evra. Naime, preko njih su ljudi širom Evrope ulagali novac u nepostojeću onlajn trgovinu stranim valutama.
 
Istražujući ove zloupotrebe, BIRN je prošle godine pisao kako je Vujoševićev saradnik Hopl govorio da su dobijali pretnje od Izraelca Gala Baraka i njegovog saradnika. A oni su za pretnje optuživali Vujoševića i Hopla.
 
Osim sa strancima, advokat Vujošević poznat je i po poslovnim vezama sa bivšim gradskim urbanistom Milutinom Folićem, piše BIRN. Portal navodi da su do 2019. godine bili suvlasnici firme "Goldman capital partners", koja je gradila zgradu u Sredačkoj ulici na Vračaru.
 
U vreme gradnje Folić je bio na poziciji glavnog gradskog urbaniste.
 
Podsetimo, ispred Vujoševićeve kancelarije u Resavskoj ulici, jutros je nepoznati napadač hicima iz pištolja ranio pripadnika adokvatovog obezbeđenja.
  • quoi?

    21.01.2021 22:59
    nema nama spasa
    a od pokrovitelja i stan u bgd na vodi? užas kakvih mućkova ovde ima, užas
  • Petronijević

    21.01.2021 21:22
    Dobar
    Ko se mača lati...
  • Stevaaan

    21.01.2021 19:07
    Kako seješ, onako i žanješ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.