Odbijena žalba, Jutka će morati da ide tri meseca u zatvor

Viši sud u Кruševcu odbio je žalbu o odlaganju tromesečne zatvorske kazne bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, koji je pravosnažno osuđen za nedozvoljene polne radnje po tužbi Marije Lukić, preneo je RTS.
Molbu je najpre, 28. decembra, odbio Osnovni sud u Brusu, koji je mesno nadležan za realizaciju kazne, a juče je stigla i odluka Višeg suda po čijoj pravosnažnosti će Jeličić biti upućen na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri meseca.
 
Ovo rešenje suda je pravosnažno i izvršno.
 
Podsetimo, u martu 2018. godine kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić.
 
Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.
 
Jeličić je ostao pri stavu da je ceo postupak politički motivisan. Viši sud u Kruševcu potvrdio je početkom novembra prošle godine presudu prema kojoj je bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, osuđen na tromesečnu zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji na štetu svoje tadašnje saradnice Marije Lukić.
 
Kruševački Osnovni sud je presudu kojom je on osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne za krivično delo nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje, doneo 10. jula, nakon čega su usledile žalbe i Osnovnog javnog tužilaštva i odbrane, koje je Viši sud odbio.
 
Ostavku na mesto predsednika Opštine Brus podneo je 2019. godine, pošto je pokrenut sudski postupak protiv njega.
 
Jeličić optužen i za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja
 
Uz ovaj postupak za seksualno uznemiravanje koji se vodi protiv Milutina Jeličića, istražuje se i trgovina uticajem, a Insajder je objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine.
 
On je, naime, devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Ovu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.
 
Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.  Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.
  • pa

    22.01.2021 06:14
    jao jadan on, 3 meseca je bas mnogo
  • Mile

    22.01.2021 06:10
    Kad vepar ide u zatvor?
  • SMS

    22.01.2021 04:47
    20 000 dokaza
    Kae sud da tužilaštvo nije dostavilo dovoljno dokaza za punu kaznu pa mu skratili na 3 meseca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija