Elementarna nepogoda proglašena u 20 opština zbog poplava

Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju elementarne nepogode u 20 opština na teritoriji Republike, gde su, usled obilnih kiša i padavina, stradali brojni objekti i infrastruktura.
Elementarna nepogoda proglašena u 20 opština zbog poplava
Foto: Pixabay
Stanje elementarne nepogode proglašeno je u Nišu, Leskovcu, Pirotu, Vranju, Bujanovcu, Žitorađi, Doljevacu, Dimitrovgradu, Vlasotincu, Gadžinom Hanu, Vladičinom Hanu, Medveđi, Kuršumliji, Beloj Palanki, Babušnici, Bojniku, Prijepolju, Tutinu, Prokuplju i Crnoj Travi, saopšteno je iz Vlade.
 
Tom odlukom biće pokrenut mehanizam Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima za upućivanje pomoći za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, objekata javne namene u javnoj svojini i infrastrukture.
 
Vlada je obezbedila i 600 miliona dinara za obnovu komunalne infrastrukture i vodotokova oštećenih u poplavama u junu prošle godine, koja će biti distribuirana preko jedinica lokalne samouprave.
 
Kako se ističe, neophodno je u što kraćem roku uputiti sredstva za saniranje štete, s obzirom da je poplavni talas naneo ozbiljna oštećenja na objektima za vodosnabdevanje i kanalizacionoj mreži. Takođe su oštećeni i uništeni mostovi i pokrenuta klizišta na putnim pravcima, što je prouzrokovalo poremećaj ili prekid saobraćaja.
  • miloš

    22.01.2021 14:12
    pravo ime
    Po kom kalendaru je to učinjeno danas? Taj kalendar treba spaliti i pepeo rasuti jer jako kasni.
  • X

    22.01.2021 11:19
    C
    Da su pročišćeni potoci i rečice ovoga ne bi bilo, strada običan čovek o kome se ne vodi briga!!!!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija