Policija počinje da redovno testira vozače na drogu

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ukazao je da saobraćajni policajci od Nove godine imaju odobrenje da redovno kontrolišu vozače na prisustvo psihoaktivnih supstanci.
Policija počinje da redovno testira vozače na drogu
Foto: 021.rs
"Kontrola vozača pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci ranije je bila kampanjska aktivnost, a zbog složenosti i aparature kojom se obavlja testiranje to nije bilo pravilo. Međutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da svi oni koji imaju lošu naviku da sedaju za volan pod dejstvom narkotika imaće razloga da budu zabrinuti", rekao je Okanović za RTS.
 
On je napomenuo da se u slučaju teže saobraćajne nezgode po pravilu radilo toksikološko testiranje kako bi se utvrdilo prisustvo psihoaktivnih supstanci, a sada će to, kako je naglasio, postati redovna situacija i u kontroli saobraćaja.
 
"Pripadnicima saobraćajne policije pomažu i pripadnici kriminalističke policije, koji obavljaju procenu na licu mesta da li osoba pokazuje znake da je pod dejstvom narkotika, a onda se tek pristupa testiranju. Dakle, zbog složenosti testiranja ono neće biti kao kad je u pitanju alkohol - da se svi vozači testiraju redom, već samo oni čije ponašanje ukazuje na sumnju da su pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", objasnio je Okanović.
 
Istakao je da je tokom prethodnog vikenda 16 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a osam zbog nasilničke vožnje.
  • mare

    26.01.2021 19:25
    koje droge
    na koje droge testiraju???
  • Gastarbeiter

    23.01.2021 22:59
    Zivim u Nemackoj 6-7 godina. Ovde se ne radi procena po izgledu. Jer ovde se drogiraju i poslovni ljudi koji su odeveni u skupim odelima, za koje nikad ne biste rekli da se drogiraju. Tako da oni svima rade brzi test provere na drogu a to je.. traze da zatvorite oci , zatim vam upere lampu u oci i traze od vas da otvorite oci. Ako ste uzimali bilo kakvu drogu zenice vam nece reagovati, ako niste,normalno da se zenica na odjenom jakom svetlu skupi. Tj. Reaguju. Tek nakon toga rade test ako posumnjaju. A ne po tome dali ste celavi ili imate dugu kosu ili dali ste tetovirani itd.
  • Mile rent-a mozak

    23.01.2021 17:04
    Izgleda da se namnožilo savršenih studenata Kriminalističko - Policijskog Univerziteta, primljenih u Mup na mestima inspektora, pa da se spuste malo u "narod" pred izbore. Ako se naleti na nešto super, a ako ne ništa. Molim da zaustavljeni u saobraćaju, prilikom testiranja, nikako ne pljuje ili piški po službenom licu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija