Tiodorović: Pitanje dana kada će se britanski soj korone pojaviti u Srbiji

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović, rekao je da je realno očekivati da se novi sojevi korona virusa pojave u Srbiji.
Kako napominje, zbog toga bi trebalo da ostanemo dosledni u sprovođenju mera.
 
Tiodorović je rekao da Krizni štab prati situaiciju u Evropi i podsetio da je britanski soj otkriven u zemljama u regionu, zbog čega smatra da je samo pitanje dana kada će se on dijagnostikovati i u Srbiji.
 
Tiodorović je ukazao na to da naučni radovi ne govore o velikom povećanju smrtnosti, ali govore o povećanoj zaraznosti, o čemu bi trebalo voditi računa.
 
Tiodorović kaže da je potrebno da se vakciniše najmanje između milion i po i dva miliona ljudi sa po dve doze, što znači da je potrebno da stigne još mnogo vakcina. Navodi da je svejedno koju će vakcinu građani da prime i da je važno da se vakcinišu sa dve doze.
 
Najbolje je, kaže, da građani odluku o vakcinaciji donesu sa izabranim lekarom, onim koji vodi njihovu bolest.
 
Smatra da je pogrešno reći da će vakcinacija preko noći rešiti problem, već će to morati da potraje i biće potrebno još mnogo vremena da se sprovede do kraja.
 
Kada je reč o prognozama, Tiodorović navodi da možemo da očekujemo da će stanje ići u pravcu laganog poboljšanja, ali da bi novi soj trebalo na vreme da se otkrije i ponavlja da se moraju sprovoditi mere.
  • Lala

    24.01.2021 18:39
    ?
    Pa to nesmete vi obični doktori da objavite. To je vest koju Mora ( svemogući i sveznajući) veliki Štrumpf da objavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.