Matić: Zdravstvene potvrde za turiste biće lako dostupne

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić očekuje da će zdravstvene potvrde s kojima će moći da se putuje u druge zemlje biti lako dostupne turistima.
Matić: Zdravstvene potvrde za turiste biće lako dostupne
Foto: Youtube screenshot (Pink)
"Zalaganja svih međunarodnih organizacija koje se bave turizmom će ići u tom pravcu da taj dokument koji bude donet bude primenljiv za sve zemlje, bude lako dostupan, i da može na jednostavan način da se koristi kao dokaz da ste ili preležali, ili da nemate virus, ili da ste vakcinisani", izjavila je Matićeva za RTS.
 
Ministarka turizma nema dileme u vezi s tim da će roditeljima biti omogućeno da na turistička putovanja vode i svoju maloletnu decu, iako se za njih ne preporučuje vakcinacija.
 
"Ako i dođe do potrebe da se izdaju zdravstvene potvrde, sigurna sam da deca neće biti izuzeta. Neće sigurno to biti kovid pasoš, nego potvrda neke druge vrste koja će svima omogućiti nesmetan prelazak granice, a deca će moći da idu sa svojim roditeljima na putovanja", izjavila je Matićeva.
  • hm

    25.01.2021 11:41
    Ako se ne varam, evropska unija je vec odlucila da nece postojati privilegije za vakcinisane jer je to diskriminacija prema onima koji ne mogu da prime vakcinu. To su mnoge grupe ljudi, bas oni posebno ranjivi koje drustvo cuva i pozitivno dsikriminise umesto negativno, hronicno bolesni, trudne ili zene koje planiraju trudnocu, deca... Pretpostavljam da se ovde planira da se takvi zatvore u podrum i tu drze da ne vide svetlo dana, pa ni drugu zemlju, jer smo na tom stupnju razvoja, da ne kazem ono popularno primitivno "jer smo tako u mogucnosti".
  • Dragan

    25.01.2021 07:30
    Ah
    Zaboravila je da kaže da samo za odobrene od strane EU i SZO vakcine to važi.Izgleda da će ko je dobio kinesku morati ići u Hrvatsku ili Bugarsku da primi legalne vakcine .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.