Vakcinacija od sutra samo uz poziv u zakazanom terminu

Od sutra će na svim punktovima za vakcinaciju moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv sa terminom vakcinacije.
Vakcinacija od sutra samo uz poziv u zakazanom terminu
Foto: 021.rs
Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu e-Uprave ili pozivom kontakt centra.
 
Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije, saopštila je Vlada Srbije.
 
"Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana", navodi se u saopštenju.
 
Iz Vlade dodaju da iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega će građani u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno.
 
Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs. 
 
Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.
 
"Podsećamo sve građane da, bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad koronavirusom", zaključuje se u saopštenju.
  • Ja

    26.01.2021 01:00
    79 godiste
    Prijavio sam se. Mislio sam, dok oni mene do maja, juna pozovu, odlucicu sta i kako.

    Eto primio vakcinu pre neki dan. Pitao doktore kako to, otkud mene zvali zar ne idu prvo ugrozeni - kaze, ide kako posalju spisak.

    Nemam rodjake u politici niti tetku u kanadi, tako je islo. da li ce i dalje tako - nemam pojma.
  • Zainteresovana

    25.01.2021 23:55
    Molim novinare 021 da isprate po kom prioritetu će se ljudi zvati za vakcinu. I koliko ćemo mi koji smo se prijavili sad čekati na vakcinu?
  • Lud

    25.01.2021 22:50
    Vakcine? Sta se desava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija