Gojković: Potpisali smo ugovore za 6,5 miliona vakcina, ali njih jednostavno nema

Imamo potpisane ugovore na 6,5 miliona vakcina, ali njih jednostavno nema, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković i rekao da je do sada vakcinisano 320.000 ljudi što, kako kaže, znači da je Srbija druga u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika.
Gojković: Potpisali smo ugovore za 6,5 miliona vakcina, ali njih jednostavno nema
Foto: 021.rs
Gojković je za TV Pink ocenio da je podatak da se Srbija nalazi odmah iza Velike Britanije po broju vakcinisanih, zapravo, pokazatelj koliko se dobro radilo na zaštiti stanovništva.
 
"Farmaceutske kuće su očigledno zagrizle veliki zalogaj kada su mislile da će moći da proizvedu toliko vakcina, a to su sve problemi sa kojima ćemo se sretati", odgovorio je na pitanje o dostupnosti vakcina, komentarišući globalnu trku u procesu imunizacije protiv kovida-19.
 
Prema njegovoj oceni, "sada više ulogu nema ni novac ni moć", već samo možemo da se oslonimo na snalažljivost i prijateljstva.
 
Gojković je pozvao građane da se i dalje pridržavaju zaštitnih mera i nose maske i da je važno da se "što pre vakcinišemo" kako bi što pre izašli iz pandemije.
 
"Država koja to uradi među prvima, imaće prednost u oporavku ekonomije i brže će trčati ekonomsku trku", ocenio je Gojković.
  • brate

    27.01.2021 14:30
    kakvu trku ti trčiš?
    ...daj malo ljudskosti.
  • Novosađanka

    27.01.2021 11:28
    Ta nemojte kasti
    Objavite javnosti na uvid te ugovore. A ono " snašli smo se" i " ne pitajte odakle" u pravnim državama je kažnjivo, znate.
  • alex

    27.01.2021 10:45
    320k? A se ovi frljaju sa brojkama. Isto kao i pre izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija