Trkulja: Fajzerova vakcina stiže u Srbiju na nedeljnom nivou

Direktor farmaceutskog udruženja "Inovia" Bojan Trkulja izjavio je danas za RTS da Fajzerova vakcina stiže u Srbiju na nedeljnom nivou i da će, bez obzira na kašnjenja, do kraja februara isporuke biti realizovane u skladu sa planiranom dinamikom.
Trkulja: Fajzerova vakcina stiže u Srbiju na nedeljnom nivou
Foto: 021.rs
"Kada su u pitanju vakcine koje dolaze iz udruženja čiji sam ja predsednik - dakle iz inovativnih farmaceutskih kompanija, one će stizati kontinuirano, što znači da  Fajzerova vakcina stiže na nedeljnom nivou", rekao je on.
 
On je potvrdio da je u prethodnom periodu količina bila smanjena, ali je istakao da će već za dve nedelje biti udvostručen broj vakcina koje će dolaziti u našu zemlju, tako da će do kraja februara biti ispoštovana planirana dinamika. 
 
Komentarišući kašnjenja u distribuciji, Trkulja je objasnio da proizvodnja tako komplikovanog medicinskog proizvoda, kao što je vakcina sa sobom nosi potencijalne fluktuacije.
 
"Bilo je potrebno za kratko vreme stići pre svega do bezbedne, a zatim i do efikasne vakcine u ogromnim količinama", kazao je Trkulja i podsetio da su neke od najrazvijenijih zemalja sveta investirale u njen razvoj i proizvodnju, a među njima je i Srbija.
 
"U skladu sa mogućnostima koje imamo kao relativno mala zemlja i mi smo investirali u razvoj vakcina kroz Kovaks program i to je ono što nam daje garanciju da ćemo zaista biti jedna od prioritetnih zemalja onog momenta kada vakcine u koje smo investirali budu dolazile na tržište", dodao je Trkulja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.