Brnabić: Građani mogu da budu bezbrižni, sutra stižu ruske vakcine, u ponedeljak nove doze Fajzerovih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da se sutra očekuje isporuka od 40.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", a u ponedeljak i nova isporuka još 9.800 doza Fajzerove vakcine.
Brnabić: Građani mogu da budu bezbrižni, sutra stižu ruske vakcine, u ponedeljak nove doze Fajzerovih
Foto: FoNet
Ona je rekla da se nada da iz Rusije danas kreću vakcine, a da će u ponedeljak u Srbiju stići i dodatne količine Fajzerove vakcine.
 
Najavila da će danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem imati još jedan sastanak u vezi sa vakcinama i svega što predsednik radi na lobiranju kako bismo dobili vakcine od proizvođača iz još nekih zemalja. Naglasila je da je njen i predsednikov fokus da dobijemo značajne količine vakcina u narednih deset dana do dve nedelje.
 
"Građani mogu da budu bezbrižni. Stiže nam sutra i u ponedeljak još vakcina od različitih proizvođača", rekla je Brnabić.
 
Napomenula je da će 40.000 doza ruske vakcine biti namenjeno za 20.000 ljudi.
 
"Kada dobijemo vakcine pola čuvamo za revakcinu", dodala je premijerka.
  • V

    28.01.2021 23:47
    Super, ali je to nažalost malo. Koliko ljudi dnevno u Srbiji oboleli od kovida i strkne imunitet prirodnim putem. U poređenju sa značajem milion kineskih vakcina ovo ostalo je sve zanemarljivo. Svaka čast za to i nadam se da će se uskoro naći rešenje za se ova epidemija privede kraju
  • Novosadanka

    28.01.2021 15:43
    Vakcine
    Priavila se 11.01.za Fajzer vakcinu nisam je dobila imam 68 god.Hvala ti Vucicu sti brines o nama nemoj tako ti boga vise jer ako prestanes da brines valjda cu je dobiti
  • Shin Sekai

    28.01.2021 13:34
    Cuvamo pola za revakcinaciju? Bez obzira na to sto RUSKA VAKCINA IMA JASNO OZNACENU PRVU I DRUGU DOZU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija