Brnabić: Tražiću da Krizni štab razmatra ukidanje PCR testa za ulazak iz Mađarske

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba pokrenuti pitanje o eventualnom ukidanju mere obaveznog negativnog PCR testa za ulazak u Srbiju iz Mađarske.
Premijerka je rekla da će zamoliti medicinski deo Kriznog štaba da pogleda trenutne epdiemiološke parametre u Srbiji i Mađarskoj.
 
"Učinićemo sve da, ukoliko je to bezbedno i ne vidimo preterani rizik, ono što u ovom trenutku važi za Bugarsku i zemlje Zapadnog Balkana, važi i za Mađarsku, koja je nama najbolji mogući partner i politički i ekonomski i na svaki drugi način", navela je Brnabić.
 
Ona je odgovarala na pitanje šefa poslaničke grupe Saveza vojvođarskih Mađara Balinta Pastora zašto je za ulazak u Srbiju iz Mađarske potreban PCR test, dok nije potreban za ulazak iz Severne Makedonije, Albanije, BiH, Crne Gore i Bugarske.
 
Pastor je zamolio premijerku da ubedi medicinski deo Kriznog štaba da se ukine ta mera za ulazak iz Mađarske i dodao da građani ne idu u Mađarsku u kupovinu, već zbog porodičnih i poslovnih veza.
 
Među temama o kojima će raspravljati Krizni štab su vakcinacija, britanski soj virusa korona za koji je nedavno potvrđeno da je stigao u Srbiju, ali i fudbalska utakmica Crvena zvezda - Milan, koja treba da se igra 18. februara.
 
Krizni štab bi o utakmici trebalo da razgovara s obzirom da je UEFA juče dozvolila da tribine budu popunjene 30 odsto, što je oko 17.500 navijača. Prema postojećim merama, dozvoljeno je najviše 500 ljudi na otvorenom.
 
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da nije realno da se meč igra pred navijačima.
 
"Videćemo. Nije realno", rekao je kratko Kon.
  • Likos

    29.01.2021 10:26
    Nestašica
    Nestalo sira i salama Madarski.
  • Novosađanka

    29.01.2021 10:17
    Ta nemojte kasti
    Kad kaže "zamoliću ih" ja stvorim sliku u glavi nje i faraona kako jedu lignje iz šerpice i cerekaju se, u fazonu "xexe ZAMOLIĆU" i krene mi neka gorušica.
  • Voldi

    29.01.2021 10:16
    Ljubav za Mađarsku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.