Ana Brnabić o objavi Dženifer Aniston: Srbija je zemlja koja menja svet

Premijerka Ana Brnabić je, povodom objave njene fotografije na profilu američke glumice Dženifer Aniston, gde se našla u društvu najuticajnijih žena sveta, kazala da je to odlično za Srbiju.
Ana Brnabić o objavi Dženifer Aniston: Srbija je zemlja koja menja svet
Foto: 021.rs
Brnabić je, za TV Pink, istakla da to govori o tome da je Srbija jedan od lidera u rodnoj ravnopravnosti.
 
"Srbija je jedan od lidera u rodnoj ravnopravnosti i nadam se zemlja koja menja svet", ocenila je premijerka.
 
Podsetila je da se Srbija potrudila da zakonom odredi da najmanje 40 odsto žena bude na listi za Skupštinu i da u vladi ima više od 50 odsto žena, kao i na vrhu Narodne banke.
 
"To su sve nekako pohvale za Srbiju. Pored svih stvari kao što su ekonomija i zdravstvo, i u rodnoj ravnopravnosti se Srbija izdvaja", podvukla je Brnabić.
 
Američka glumačka zvezda Dženifer Aniston na Instagramu je skrenula pažnju javnosti na to koliko je važno da žene budu u politici. Među ženama iz javnog i političkog života čije je fotografije glumica objavila je i premijerka Srbije.
 
 
Aniston je poručila svojim pratiocima na Instagramu da je izuzetno važno dati podršku ženama da se bave politikom.
 
"Dok je svet bio ometen bukom onih otpornih na promene, promene su se svakako događale", navela je glumica i okačila fotografije predsednica, premijerki i žena iz javnog života iz svih krajeva sveta.
 
Zvezda serije Prijatelji objavila je fotografije nemačke kancelarke Angele Merkel, premijerki Škotske, Norveške, Singapura, Danske, Slovačke. Takođe, među jakim ženama koje je odabrala Dženifer bile su i njene sunarodnice potpredsednica SAD Kamala Haris i predsednica Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi, bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton, supruga nekadašnjeg predsednika SAD Baraka Obame, Mišel Obama.
  • Stanoje

    31.01.2021 20:40
    @Inspektor Višekruna

    Nije mi samo jasno ako je Srbija pravna država kako govore predsednik i premijerka!! Kako je onda moguće da svi parlamentarci stalno ponavljaju da je neko ukrao 619 miliona eura a tužilaštvo ništa ne radi po tim tvrdnjama???
  • Inspektor Višekruna

    31.01.2021 13:55
    @Stanoje
    Svaka čast na komentaru!
    Zar nije svejedno da li je u skupštini poslanik ili poslanica, bitno je da zna da je Đilas maznuo 619 miliona evra!
  • vojvodjanka

    31.01.2021 13:36
    Cirkus
    Komajn u Budvi, rakija u đamiji, palme u Beogradu, Nemanja na žiru, peti točak na kolima ???

    Fikus u društvu svetskih dama ?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija