U Srbiji za jedan dan četvoro lekara preminulo od posledica kovida

Četvoro lekara preminulo je juče od posledica kovida-19, potvrdila je za Nova.rs Gorica Đokić iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.
U Srbiji za jedan dan četvoro lekara preminulo od posledica kovida
Foto: Pixabay
Kako pokazuju podaci ovog sindikata, juče su preminuli dr Raško Šaponjić, specijalista opšte medicine iz Arilja, dr Borislav Miketić, specijalista anestiziologije i reanimacije iz Beograda, dr Irena Milić, psihijatar iz Niša i dr Renata Saić Eminović, specijalista anesteziologije.
 
Gorica Đokić objašnjava da svi ovi lekari bili aktivni u našem zdravstvenom sistemu.
 
"Doktor Miketić je skoro, pre koji mesec, otišao u penziju, ali je nastavio aktivno da radi u Specijalnoj ginekološkoj bolnici Beograd", navodi ona za Nova.rs.
 
U Srbiji su do sada od posledica kovida-19, prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta, umrla 93 lekara.
 
Sindikat lekara i farmaceuta jedini kontinuirano objavljuje imena preminulih kolega.
 
"Svakodnevno nas obaveštavaju porodica i prijatelji umrlih kolega i mi o tome isti dan obaveštavamo javnost. Ukoliko za neki smrtni slučaj saznamo naknadno, uvek to naznačimo u svojim objavama", navodi Đokić.
  • Sonja

    01.02.2021 20:40
    Zašto bi se mi obični stresirali i brinuli kada njihove kolege nemaju ni akciju ni reakciju.
    Tačka.
  • @Nina

    01.02.2021 18:44
    Ko je kriv? Pa kao u pesmi - krivi smo mi. Stvarno jesmo. Prezirem svoje kolege zbog svega sto dozvoljavaju da im se radi, i pre ove epidemije, ovo sad je samo slika i prilika dosadasnjeg odnosa i vlasti i naroda prema nama. Sami smo krivi, milion je bilo prilika i nacina da pokazemo da sve ovo nije u redu, i izborimo se za bolji polozaj u svakom pogledu (uslova rada, nadoknada) i nikad nista. Svako ima ono za sta se izbori, zdravstveni radnici sad kao logicni finale dugogodisnjeg unizavanja i unistavanja imaju grobnice (koje sami placaju iako ih je rad direktno poslao na to mesto). Sami smo krivi.
  • 313

    01.02.2021 18:13
    Riba od glave smrdi
    @Vlada

    Okreni pero na one koji su uzrok ovom haosu: hvalisavi, slatkorečivi prvorođeni i njegovi poslušni, nesposobni ministri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija