Potpisan sporazum o diplomatskim odnosima Kosova i Izraela

Izrael i Kosovo potpisali su danas sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa, preneli su prištinski mediji.
Potpisan sporazum o diplomatskim odnosima Kosova i Izraela
Foto: FoNet/AP
Sporazum su na virtuelnoj ceremoniji potpisali ministarka spoljnih poslova Kosova Meljiza Haradinaj Stubla i izraelski šef diplomatije Ganrijel Aškenazi, a dokument je potpisan na četiri jezika - srpskom, albanskom, engleskom i hebrejskom, piše Koha.
 
Aškenazi je tokom ceremonije sporazum nazvao istorijskim i dodao da nudi mogućnost za unapređenje odnosa.
 
"Ovaj sporazum je deo sporazuma potpisanog u Vašingtonu", rekao je.
 
"Vođeni zajedničkom željom za promovisanjem i jačanjem prijateljskih veza, kao i za proširivanje horizonata saradnje dveju zemalja na osnovu univerzalnih principa međunarodnog prava, potvrđujući zajedničku posvećenost jačanju plodne saradnje u političkoj, ekonomskoj, trgovinskoj, tehnčkoj i kulturnoj sferi i u drugim sferama od zajedničkog interesa (Kosovo i Izrael) odlučili su da uspostave diplomatske odnose na nivou ambasadora", navodi se u tekstu sporazuma.
 
Prema pisanju prištinskih medija, za predstavnika Prištine u Jerusalimu izabrana je Ines Demiri, koja je već radila u predstavništvu Prištine u toj zemlji.
  • doremifasolasido

    02.02.2021 00:38
    Ne znam šta je potpisao, jer niko nije objasnio. Samo znam da je zbog nekog papira dobio ključeve nečije kuće. Sada je gazda promenio bravu, tako da ključeve može da baci u reku.
    Za olovku ne znam, kažu da je olovka bezvredna.
    Meni je jasno da nije ništa potpisao zbog nekih ključeva i olovke.
  • Sima

    01.02.2021 21:29
    Dokaz
    To je to,Vucicu izdajnice.
  • Logi

    01.02.2021 21:07
    bravo
    Ovo je velika diplomatska pobeda našeg predsednika i bivšeg predsednika Trampa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.