Mali o izgradnji beogradskog metroa: Pokrećemo višedecenijski san svih građana Srbije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Parizu da će o detaljima projekta beogradskog metroa razgovarati sa predstavnicima kompanije "Alstom" i "Ežis rejl", kako bi krajem godine krenula izgradnja prve linije, saopštilo je ministarstvo.
Mali o izgradnji beogradskog metroa: Pokrećemo višedecenijski san svih građana Srbije
Foto: 021.rs
Mali je rekao da će obići metro u Parizu i u Lionu, a tokom posete Francuskoj, delegaciji Srbije će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, a građani će, kako je podsetio Mali, moći da glasaju za model koji im se najviše dopada.
 
Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija "Pauer Čajna" i francuske kompanije "Alstom" i "Ežis rejl" potpisali su u januaru Memorandum o razumevanju koji predviđa saradnju na projektu Beogradski metro.
 
"Mi ćemo do kraja godine zajedno sa predstavnicima kompanije Alstom pokrenuti višedecenijski san svih građana Srbije, a to je izgradnja beogradskog metroa. Sa predstavnicima ove kompanije razjasnićemo sve detalje projekta, obićićemo i metro u Parizu i u Lionu i razgovarati i sa predstavnicima Ežis rejla, tako da potpuno spremni krajem godine krenemo u izgradnju prve linije metroa", istakao je Mali.
 
Istakao je da ga posebno raduje što je mnogo francuskih kompanija zainteresovano da učestvuje u velikom broju projekata i celokupnom razvoju srpske ekonomije.
 
U delegaciji sa ministrom finansija su i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JКP "Beogradski metro i voz" Stanko Кantar.
  • tata

    02.02.2021 23:10
    moj san kao stanovnika Srbije je da mi klinac "upadne " na buđžet FTN-a
  • BB

    02.02.2021 21:52
    Kad mi kazu Beograd, isto mi kao Bagdad ili Bejrut...ali ozbiljno.
  • Blender

    02.02.2021 16:10
    Istina
    Skoro sam sanjao da ste pali sa vlasti. Verujem nisam jedini. Isto znm da mnogi ljudi sanjaju hleb dok se vi zaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija