Načelnik UKP: U današnjoj akciji uhapšeno 19 osoba, nastavljamo sa istragom

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić izjavio je da je današnjim hapšenjem organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Veljko Belivuk, poslata jasna poruka o odlučnosti države da se obračuna sa organizovanim kriminalom.
Načelnik UKP: U današnjoj akciji uhapšeno 19 osoba, nastavljamo sa istragom
Foto: 021.rs
"Ova kriminalna grupa bila je dobro organizovana i bilo je potrebno ozbiljno vreme i udružene snage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno - informativne agencije da bi se obezbedili valjani dokazi u ovom slučaju“, rekao je Pušić.
 
Pušić je naveo da je ovim hapšenjem pokazano je da će organi gonjenja istrajati u otkrivanju i dokazivanju ovakvih i sličnih krivičnih dela i dodao da će ovakve akcije biti nastavljene u cilju obezbeđenja procesno valjanih dokaza.
 
MUP je večeras saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, danas uhapsili ukupno 19 osoba osumnničenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.
 
Uhapšeni su V.B.(1985), M.M. (1991), V.D. (1974), A.V. (1981), M.B. (1984), D.T. (1982),N.S. (1987), N.L. (1979), M.T. (1987), V.G. (1982), F.I. (1991), S.L. (1985), B.K. (1987), V G. (1984), M.B. (1988), N.S. (1991), N.Đ. (1985), Ž.K. (1979) i N.J. (1971).
 
Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.
 
Podsetimo, Veljko Belivuk sa nadikom Velja Nevolja pažnju javnosti prvi put privukao je 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK Partizan Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja. Ubrzo, zajedno sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi preuzima vođstvo tribine Partizana.
 
Oni su, kako je i sam Belivuk u intervjuu za Newsweek rekao, na tribinu Partizana došli prvo kao plaćeno obezbeđenje pojedinim vođama "Alkatraza", među kojima je Aleksandar Vavić, da bi kasnije tu garnituru vođa sa tribine, kako je naveo, i proterali.
 
Belivuku je u međuvremenu suđeno za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića krajem januara 2017. Nakon nedostatka dokaza je oslobođen.
  • Drug Crni

    05.02.2021 12:38
    A "navijači" iz našeg grada?
  • Banderaš

    05.02.2021 08:56
    Korupcija
    A kako ne mogu da pronađu 2 minuta filma sa naplatne rampe Doljevac ili tetku iz Kanade?
  • Nemac

    05.02.2021 08:33
    Zar taj nevolja nije uhapsen jedno 3 puta u poslednje dve nedelje? I zar nije pre 6 meseci radio kao pandur kad je pendrecio demonstrante? Sta je sledece, da nece veceras svi zajedno da odu na jagnjetinu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.