Brnabić: Uskoro četvrta vakcina, prepustiću Vučiću da kaže o kome se radi

Crvena linija za popuštanje epidemioloških mera je da se spustimo ispod 1.000 zaraženih dnevno i da procenat zaraženih dođe na pet do šest odsto u odnosu na broj testiranih, poručila je premijerka Ana Brnabić i ocenila da je Srbija u trenutnoj epidemiološkoj situaciji "na korak do normalnosti".
Brnabić: Uskoro četvrta vakcina, prepustiću Vučiću da kaže o kome se radi
Foto: Pixabay
Brnabić je na Radio-televiziji Srbije rekla da "poslednjih dana stagnira procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih između 14,5 i 18 odsto", ocenivši da je dobro što stagnira, ali je loše što stagnira na visokim brojevima.
 
"Dobra strana je i to što već desetak dana imamo više otpuštenih nego primljenih pacijenata", navela je premijerka.
 
"Kad pogledate ostatak sveta i Evrope vidite da ne žive normalno, a niko od naših ko dođe iz dijaspore ne može da veruje da mi ovako živimo. Mi se fenomenalno držimo sa merama koje imamo u ovom trenutku. Samo se molim da se ne opustimo. Na korak smo od ormalnosti, imamo stabilnu sitiaciju", ocenila je Brnabić.
 
Ona je najavila da će danas ili sutra biti saopštene "prelepe vesti" građanima Srbije o dolasku novih količina vakcina protiv korona virusa, ali nije htela da kaže koje će to vakcine biti.
 
"Apsolutno će biti vakcina, uskoro očekujem da stigne i četvrta vakcina u Srbiju. Imamo prelepe vesti, samo čekam poslednju potvrdu za novi kontigent vakcina, ali ne bih dalje govorila o tome, prepustiću to Aleksandru Vučiću koji je 100 odsto zaslužan", rekla je premijerka.
 
Navodeći da se do sada skoro milion građana prijavilo za vakcinaciju, a da je nešto više od 510.000 građana već primilo prvu dozu, ona je kazala da će od narednog utorka krenuti masovna revakcinacija i da će svako ko bude želeo, biti vakcinisan.
  • vojvodjanka

    05.02.2021 18:11
    Punjene lignje
    AV dočekao milion kineskih vakcina. Sa svakom se pojedinačno rukovao i zapamtio ime. Pa ih je odveo na ručak. Punjene lignje.Glavna gospođa vakcina rekla par reči na srpskom.Kad su čule da se ne vraćaju u Kinu malo su plakale.AV je divno govorio.Sad je OK i svi su srećni.Pevaju.

    SK
  • Zokins

    05.02.2021 11:55
    Ana
    Zašto nisam iznenađen?
  • Arhivator

    05.02.2021 11:01
    Hm
    Da ciriram glavnog arhivatora Đorđa Č. : " usraću se!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija