Stefanović: Biće novih hapšenja

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je, posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, da sledi nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja, protiv svih kriminalnih grupa, kao i da će biti oštro sankcionisani svi pojedinci iz redova države koji su na bilo koji način sarađivali sa organizovanim kriminalom.
Stefanović: Biće novih hapšenja
Foto: 021.rs
"To nije kraj. Analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa pojedinim predstavnicima državnih organa, što će država jasno sankcionisati", poručio je Stefanović.
 
On je istakao da će policijske akcije imati svoj nastavak, usmeren ne samo protiv kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni, već i protiv drugih koje deluju u Srbiji.
 
"Država će odlučno i snažno pokazati da ume da se odupre svakom obliku organizovanog kriminala i da sanckioniše one iz redova države koji su sarađivali sa organizovanih kriminalom, pomagali ili na bilo koji način davali inforamacije koje su pomagale u činjenu krivičnih dela", rekao je Stefanović.
 
On je dodao da se razgovaralo i o tome šta je potrebno da se osnaže državni organi, tužilaštva, MUP, BIA da bi taj posao mogli lakše da obave, a da građani budu bezbedni i sigurni.
 
"I u narednom periodu, nadležni državni organi zaduženi su da pažljivo prate dešavanja u Srbiji u cilju obezbeđivanja bezbednosti i sigurnosti. Uveren sam da će svi organi, sve bezbednosne agencije, ministarstva, vojska, nastaviti da štite interes Srbije i svih građana", rekao je Stefanović.
 
Savet je zasedao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije. Sednici su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministri policije Aleksandar Vulin, odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić...
  • Армаггедон

    08.02.2021 16:24
    Јок неће бити хапшења,каква глупост наравно да ће.бити.нових хапшења то знају и.врапци на грани.Него министре војни,ви ништа нисте знали о Вељи и екипи док сте били на челу полиције?или су они харали од краја лета до сад?
  • Leka

    08.02.2021 14:27
    Deja'vu
    "Stefanović: Biće novih hapšenja.."
    - Znamo to, prijatelju, odavno.
    - Nego, i ti si vidjen..odavno. Krušik, Jovanjica, Sava-Mala...
  • Joja

    08.02.2021 14:08
    Sta ako npr neka strana sluzba poseduje neki kompromitujuci snimak razgovora sa nevoljom?
    U tom slucaju moracete da igrate kako oni sviraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.