Ambasada SAD: Bajden je Vučiću u vezi sa Kosovom poručio isto što i Tramp

Američki predsednik Džozef Bajden poručio je u čestitki povodom Dana državnosti Srbije da bi "međusobno priznanje Kosova i Srbije trebalo da bude centralni element trajne normalizacije odnosa", jednako kao što je i 2019. učinio tadašnji predsednik SAD Donald Tramp.
To je danas na Tviteru objavila ambasada SAD u Srbiji, negirajući na taj način tvrdnje da je u Bajdenovoj čestitki za Dan državnosti "prvi put poslata poruka u kojoj se apostrofira buduće rešenje kosovskog problema medjusobnim priznanjem Srbije i Kosova", na šta su reagovali i najviši srpski zvaničnici.
 
"Ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja – uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje", navodi se u čestitki koju je ove godine na Dan državnosti Bajden uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
 
 
"SAD ostaju nеpokolеbljivе u podršci vašoj posvеćеnosti da produbitе rеgionalnu saradnju, a naročito vašim zalaganjima ka normalizaciji odnosa sa Kosovom. Dok jе na stranama da postignu dogovor koji obе mogu da podržе, smatramo da bi uzajamno priznanjе trеbalo da budе cеntralni еlеmеnt trajnе normalizacijе odnosa. Takav istorijski dogovor, sa uzajamnim priznanjеm u svojoj suštini, izgradio bi put za ciljеvе еvrointеgracijе Srbijе i еkonomski rast", navodi sе u čеstitki prеdsеdnika Trampa iz 2019.
  • Milan NS

    09.02.2021 07:32
    Oho!
    I sta cemo sad?
    "Amerika je nas prijatelj..." jel tako ono pocinje obracanje u 2. dnevniku?
  • Donald

    09.02.2021 00:17
    Aco vratimi hemisku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.