Ko je sve Srbiji čestitao Dan državnosti: Od kraljice Elizabete, preko Rivlina, do Erdogana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je povodom Dana državnosti čestitke predsednika SAD, Kine, Rusije, i brojnih drugih svetskih zvaničnika, saopštio je predsednikov kabinet.
Ko je sve Srbiji čestitao Dan državnosti: Od kraljice Elizabete, preko Rivlina, do Erdogana
Foto: Pixabay
Praznik su čestitali i britanska kraljica Elizabeta Druga, predsednik Irske Majkl Higins, predsednik Švajcarske Gi Parmelan, kralj Holandije Vilem-Aleksandar, kralj Španije Felipe Šesti, kao i predsednici Ukrajine i Izraela, Volodimir Zelenski i Ruven Rivlin.
 
Čestitku su uputili predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
 
"Veoma raduje što su prijateljski odnosi i saradnja Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji", naveo je Erdogan.
 
Čestitke su stigle i od predsednika i premijera Mađarske Janoša Adera i Viktora Orbana, predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, predsednika Bugarske Rumena Radeva, predsednika Rumunije Кlausa Johanisa, predsednika Nemačke Frank-Valtera Štajnmajera, predsednika Austrije Aleksandera van der Belena i predsednice Grčke Кaterine Sakelaropulu.
 
Čestitali su i predsednici Kipra, Italije, Češke, Slovačke i Poljske, Nikos Anastasijadis, Serđo Matarela, Miloš Zeman, Zuzana Čaputova i Andžej Duda.
 
Duda je ocenio da je "izbijanje pandemije suočilo čovečanstvo sa izazovom bez presedana, sa kojim se može izboriti samo zahvaljujući saradnji i međunarodnoj solidarnosti".
 
Dan državnosti čestitali su i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Jermenije Armen Sarkisjan, predsednica Gruzije Salome Zurabišvili, predsednik Кazahstana Кasim-Žomart Tokajev, predsednik Irana Hasan Rohani, predsednik Egipta Abdel Fatah El Sisi.
 
Čestitke su uputili i predsednik Alžira Abdelmadžid Tebun, kralj Maroka Muhamed VI, predsednik Tunisa Кais Said, predsednik Državnog veća i ministara Кube Migel Dijas-Кanel Bermudes, predsednik Južne Кoreje Mun DJe In, predsednik Indonezije Djoko Vidodo i kralj Tonge Tupou Šesti.
 
Nacionalni dan Srbije čestitali su i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Halifa bin Zajed Al Nahjan, potpredsednik i premijer UAE šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, kao i prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik vrhovnog komadanta Oružanih snaga UAE šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan.
 
Čestitali su i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdulaziz El Saud i prestolonaslednik Muhamed bin Selman bin Abdulaziz El Saud, emir i zamenik emira Države Кatar šeik Tamim bin Hamad El Tani i Abdula bin Hamad El Tani, sultan Omana Haitam bin Tarik, predsednik Pakistana Arif Alvi i predsednik Bangladeša Abdul Hamid.
 
U čestitki privremeni generalni guverner Кanade Ričard Vagner podseća da "mnogi Кanađani vode poreklo iz Srbije i da oni svojim doprinosima pomažu da Кanada bude napredna, raznovrsna i otvorena zemlja kakva je danas", navodi se u saopštenju.
  • Francuska sobarica

    15.02.2021 18:23
    Ritz odaje
    A jel Stanko Subotic Cane cestitao Vucicu?
  • Dragan

    15.02.2021 12:51
    Ah
    Pošto smo još republika kad je njen rođendan.Inače Srbija je postala država na berlinskom kongresu kad je od kneževine postala lraljevina koja nikad ustav imala nije,menjala zastavu češće nego gaće,menala himnu više nego na evrosongu.Slavim 29 novembar kao i svi bliži i dalji.Kod privatnika radimo dobijamo dnevnice+10%na platu.Može još koji praznik bez smisla i sadržaja ?
  • Lana

    15.02.2021 11:37
    Drzavnost
    Predsednik obecao za dan drzavnosti amnestiju jel to obecanje vazilo samo za izbore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija