Popović: Prva faza proizvodnje ruske vakcine u Srbiji za tri meseca

Ministar inovacija u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je jutros da očekuje da prva faza u proizvodnji ruske vakcine "Sputnjik v" u Srbiji počne za tri meseca.
Popović: Prva faza proizvodnje ruske vakcine u Srbiji za tri meseca
Foto: 021.rs
Popović je, gostujući na TV Prva, precizirao da će prva faza obuhvatati transport iz Rusije, punjenje, pakovanje i distribuciju vakcine.
 
"Kada je reč o drugoj fazi, osnosno o punom ciklusu proizvodnje, on bi mogao da počne do kraja godine", naveo je Popović.
 
On je objasnio da je za to potrebna nabavka najbolje opreme koja bi zadovoljavala najviše standarde za proizvodnju vakcina i dodao da i Rusija tu opremu uvozi iz Nemačke i Francuske i da se sada na nju čeka mnogo duže.
 
"Borićemo se i verujemo da ćemo do kraja godine imati punu proizvodnju ruske vakcine", istakao je Popović.
 
On je ukazao da je Srbija do sada u Evropi dobila najviše vakcina iz Rusije i da bi mogla da bude prva u Evropi koja proizvodi tu vakcinu.
  • Milanče

    16.02.2021 16:05
    proizvodnja
    Bićemo kao nakupci na pijaci. Drugi proizvodi a mi prepakujemo. Zar nema razlike u tome ili Popović ne zna razliku?
  • Iz Rusije s ljubavlj

    16.02.2021 13:31
    Prekapivanje se naziva proizvodnjom samo u zemljama kolonijama.
    Import-export bratija hara od kako je Marsal umro.
  • AV

    16.02.2021 12:46
    Ima da prestignemo Nemacku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.