Direktorka Kovid bolnice u Batajnici: Strahujem šta nas čeka narednih dana kada se svi vrate sa odmora

Veoma strahujem zbog toga šta nas čeka narednih 10 do 12 dana, kada se svi vrate sa odmora i plašim se da će nas zadesiti veliki porast broja obolelih, rekla je danas Tatjana Adžić Vukičević, direktorka Kovid bolnice u Batajnici, najveće ustanove tog tipa u regionu.
Direktorka Kovid bolnice u Batajnici: Strahujem šta nas čeka narednih dana kada se svi vrate sa odmora
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ona je za RTS navela da je Kovid bolnica u Batajnici "praktično u pripravnosti" da bude spremna da u svakom momentu otvori drugi deo zgrade koji do sada nije bio u funkciji.
 
"Brojno stanje od jutros je 410 bolesnika, u jedinicama intenzivnog lečenja njih 62, intubirano je 32. Svakog dana je između 30 i 50 prijema u bolnicu i otprilike isto toliko otpusta", kazala je Adžić Vukičević.
 
Ističe da korona "ne bira" i da je, kada je u početku decembra otvorena kovid bolnica, bilo dve trećine muškaraca među pacijentima, a sada pola-pola.
 
"Kliničke slike su sve teže i teže, da li je to zbog veće transmisije virusa...", rekla je i dodala da je od 4. decembra hospitalizovano 2.800 ljudi.
 
Ona je za sutra najavila otvaranje angio-sale.
 
"Svi bolesnici sa akutnim koronarnim sindromom, znači infarktom srca, kojih je od početka rada ustanove bilo 15-ak, moći da dobiju direktnu pomoć. Moći će da se rade 'stentovi' u našoj bolnici u Batajnici ka kojoj će gravitirati i ostali kovid-bolesnici sa istom dijagnozom", zaključila je Adžić Vukičević.
  • Neo NSovac

    17.02.2021 07:55
    Kakav odmor
    U sred februara svi su na odmoru? A pljujete po Vucku sto ne da radnu nedelju slobodno!
  • Mirka

    16.02.2021 18:54
    Pitajte one sto su reklamirali gondole ispomenike....a o vakcinama da ne pricamo.Nigde razmaka
  • Pićuka

    16.02.2021 16:10
    Prilično smo ravnodušni prema klanjima, streljanjima, silovanjima, masakriranjima i sl., ovo je naš izbor. Opušteno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija