Studentski front pozvao druge organizacije da zaustave ukidanje studentskih poliklinika u Srbiji

Organizacija Studentski front je danas pozvala druge studentske organizacije da krenu u zajedničku borbu protiv ukidanja studentskih poliklinika u Srbiji.
Studentski font je u saopštenju podsetio da je pravo na zdravstvenu zaštitu jedno od osnovnih prava studenata.
 
"Ne postoji ni jedan objektivan razlog da se one u Srbiji ukinu nakon 99 godina postojanja", naveo je iz Studentski front u saopštenju.
 
Ukidanjem tri studentske poliklinike, domovi zdravlja bi u Beogradu, Novom Sadu i Nišu bili dodatno opterećeni, što bi ugrozilo i studente, i ostale gradjane, smatra Front i ukazuje da je za opstanak specijalizovanih poliklinika potrebno jedinstvo svih studenata i njihoovih organizacija.
 
Front je na pozvao Inicijativu "Kreni-Promeni", Studentsku konferenciju univerziteta Srbije (SKONUS), Savez studenata Beograda, Krovnu organizacija mladih Srbije (KOMS), Studentsku unija Srbije i druge organizacije.
  • Salamander

    20.02.2021 17:56
    @Posmatrač
    pa naravno! Preventiva je majka, a kurstiva maćeha medicine.
    Ovo je ubijanje nacionalne medicine i nauke!
  • Posmatrač

    20.02.2021 16:10
    Ne samo da ne treba ukidati studentske poliklinike, već bi trebalo proširiti njihovu delatnost na više specijalističkih ordinacija i dodatno zaposliti lekare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.