Utvrđuje se ko je bacio tonu pilećih nogica na deponiju u Surčinu, smeće redovno ostavljaju i firme iz Vojvodine

Veliki ekološki problem opštine Surčin su divlje deponije koje svakodnevno niču, jer nesavesni građani, ali i kompanije iz susednih opština, bacaju otpad gde god stignu. Tako širom ove opštine ima više od dvadeset divljih deponija koje su kao tempirane ekološke bombe.
Utvrđuje se ko je bacio tonu pilećih nogica na deponiju u Surčinu, smeće redovno ostavljaju i firme iz Vojvodine
Foto: Pixabay
Član surčinskog opštinskog veća Predrag Baroš rekao je za Nova.rs da deponije stvaraju brojne ekološke probleme, ali da je i bezbednost avio-saobraćaja ugrožena, imajući u vidu da se deponija nalazi u blizini aerodroma, a da je svakodnevno nadleću ptice.
 
"Zoo higijena je odnela nedavno jednu tonu pilećih nogica sa deponije, a trenutno komunalna inspekcija i policija pokušavaju da utvrde ko ovako zagađuje našu okolinu. Pored ovakve vrste otpada, ovde i firme sa teritorije Vojvodine bacaju višak građevinskog materijala. Najveći broj kazni ide ka građevinskim firmama iz tog dela Srbije, zato što su kazne na teritoriji Vojvodine pet puta veće nego u Beogradu. Predsednik opštine Surčin razmatra i da se kazne na našoj teritoriji drastično dignu. Takođe apelujemo na nesavesne građane da prekinu sa bacanjem smeća, jer se sedam kilometara odavde nalazi i vodoizvorište", naglasio je on.
 
Baroš je rekao da građani uvek mogu da pozovu komunalno preduzeće JP "Surčin", koje svake nedelje odnosi kabasto smeće i da te usluge ne koštaju.
 
"JP 'Surčin' je u obavezi da reaguje. Do prošle godine, pre kovida, nismo imali problema sa deponijama. Šta se desilo, zaista ne znamo. Nadamo se da ćemo uskoro otkriti, jer i policija i inspekcije su uključene u rešavanje ovog problema", kaže on.
  • Jovica NS

    23.02.2021 13:10
    Uhvatiti,debelo kazniti,objaviti ko je,u svim medijima...inače će se ovaj gnusni čin ponoviti...
  • L

    22.02.2021 15:44
    Izvoz
    Pitajte Palmu, on je obećavao izvoz u Kinu.
  • 21. Vek

    22.02.2021 10:35
    Tehnologija
    Kratko i Jasno. Visoku stubovi i kamere

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.