Ružić: Blagi porast broja zaraženih u školama, ali stanje nije alarmantno

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da stanje u školama po pitanju korona virusa nije alarmantno, da postoji blagi porast u broju zaraženih, pre svega u srednjim školama, ali da to ne prelazi jedan odsto od ukupnog broja srednjoškolaca.
Ružić: Blagi porast broja zaraženih u školama, ali stanje nije alarmantno
Foto: 021.rs
Ružić je za Tanjug naveo da je porast broja novoobolelih od korone posledica odmora na pojedinim destinacijama tokom državnog praznika, ali da to ne znači da je obrazovni sistem ugrožen.
 
"Naprotiv, obrazovni sistem je, kao i do sada, dokazao da je vrlo vitalan i da ume da odgovori na ove izazove", istakao je Ružić.
 
Dodao je da za to zahvalnost dugujemo pre svega deci, ali i prosvetnim radnicima i vannastavnom osoblju.
 
"Zahvaljujući njihovoj odgovornosti i spremnosti uspeli smo da sistem očuvamo i do dana današnjeg", istakao je Ružić.
  • Vanja

    23.02.2021 12:40
    Koji lik...
    Njemu nikad nista nije alarmantno
  • Vrhunac

    22.02.2021 20:51
    Gluposti
    Je kada se u tim istim školama organizuju TAKMIČENJA, na koja dolaze deca iz celog grada sa roditeljima i svojim profesorima. A sve pod pokroviteljstvom Društva matematičara, školske uprave i ostale prosvetne boranije. Meni nisu jasni roditelji koji šalju decu i učestvuju u celom cirkusu, ali ako deca idu na treninge, zimovanja,... Što je problem zaraza, bar prosvetara ima na birou i za "bacanje". I još nešto, prosvetari nisu od početka NIJEDNOM testirani, ne dobijaju maske i sredstva za dezinfekciju. Sve nabavljaju sami ili to rade roditelji. Pa napred, u nove pobede!
  • Alex

    22.02.2021 17:00
    Online nastava
    Znaci treba cekati da se zarazi pola skole i tada prebacujete na online. Ta ista deca prenose virus na porodicu itd..Ljudi su neozbiljni , primer iz os Nikola Tesla Novi Sad.Dete je bilo preko vikenda na planini sa drugom decom i naravno donela je koronu.Sada njeni roditelji posle 3 dana temperature dete salju u skolu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija