Krizni štab u sredu o pooštravanju mera

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasedaće u sredu, od 8 časova.
Krizni štab u sredu o pooštravanju mera
Foto: 021.rs
Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, rekao je juče da je potrebno "neko vidljivo zaoštravanje mera".
 
Kona je juče ugostila TV Prva, i na pitanje da li će postojeće mere biti pooštrene, rekao je da o tome još nije raspravljano, ali da u okviru medicinskog dela Kriznog štaba postoji mišljenje da "neko vidljivo zaoštravanje mora da postoji", jer porast broja novozaraženih predstavlja dodatni rizik, na koji treba reagovati.
 
Dr Kon nije precizirao kako bi to "vidljivo zaoštravanje" moglo da izgleda, odnosno koje bi to nove mere mogle da budu uvedene.
 
Takođe, dodao je i da se intenzivno prati situacija u školama, pre svega srednjim.
 
Sve je više zaražene dece, odnosno školaraca, a tamo gde je najkritičnije, kao što je to Vranje, sve srednje škole i nekoliko osnovnih škola prešle su na onlajn nastavu.
 
Poslednjih dana govori se o tome da bi upravo prelazak na onlajn nastavu, kao i kraće radno vreme lokala, mogli da budu u sklopu novih mera. Spominjalo se čak i potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata u najkritičnijim gradovima i opštinama. S druge strane, kako saznaje B92, moguće je da će se ići na to da kontrola sprovođenja mera bude dodatno pojačana, odnosno da za sada nikave nove mere neće biti uvedene.
 
B92 podseća da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje veoma zabrinjavajuća, a brojevi novozaraženih iz dana u dan rastu, tako da smo danas ponovo došli na blizu 3.000 zaraženih za dan. Osim toga, lekari upozoravaju da nam se bolnice sve brže pune, kao i da raste broj prvih pregleda u kovid-ambulantama.
  • Brana

    23.02.2021 13:34
    Da
    Naravno nove mere,kad narod ne poštuje već postojeće i ne pridržava se pravila, u drugim evropskim državama nisu vakcinisani pa je manje obolelih. Ali imaju mere.
  • Ana

    23.02.2021 12:19
    Moze
    Moze kraće radno vreme. I ovako nedeljno 1 dan radim za džabe tj.prekovremeno za džabe i ko me pita nešto?
  • AntiCorona

    23.02.2021 00:13
    Rešenje
    Poostriti mere, ali za krizni stab! Treba ih ukinuti sve,ceo stab, politicare i sve njihove devijantne mere! I vratiti normalan zivot, normalnim gradjanima!
    Ako se korona nije resila za godinu dana, nece ni za 10! Naviknite se na nju ko i na sve ostalo!
    Pozdrav svim slobodnim gradjanima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.