Hibridna i e-vozila će plaćati struju na punjačima, ali će putarina za njih biti jeftinija

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će biti izmenjen zakon kako bi počelo da se naplaćuje punjenje vozila na struju na elektropunjačima i navela je da su "Putevi Srbije" pokrenuli incijativu da se za 13 odsto smanji putarina za električna i hibridna vozila.
Hibridna i e-vozila će plaćati struju na punjačima, ali će putarina za njih biti jeftinija
Foto: Pixabay
"Subvencionišemo električna vozila, radimo izmene i dopune Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara da bi mogli da naplaćujemo punjenje iz elektropunjača", rekla je Brnabić.
 
Ona je napomenula da nema razloga da punjenje na elektropunjačima bude besplatno, što je sada slučaj, dok ostali vozači plaćaju gorivo.
 
"Naplaćivaćemo, ali ćemo davati dodatne podsticaje. Putevi Srbije su predložili, i to je fenomenalna inicijativa, da za 13 odsto smanjimo putarinu za električna ili hibridna vozila sa elektronskom naplatom, zato što je za toliko manje zagađenje ili i nesto više. Dajemo subvencije jer želimo da ljudi polako prelaze na ovaj vid vozila", rekla je Brnabićeva.
  • Baten

    25.02.2021 08:14
    "fenomenalna inicijativa"
    Bolje se nije ni očekivalo od ovako stupidnih predlagača.
    Putevi se plaćaju za korišćenje, habanje i održavanje.
    Naravno, za ovih 13% sigurno imaju i naučnu podlogu, a ne samo okoprilike.
  • Marko

    25.02.2021 08:13
    Realno stanje
    Obrni, okreni, kada udju u masovnu primenu e-vozila, bice skuplja, u eksploataciji, od bilo kojeg drugog automobila. Kada krenu takse na baterije, na zastitu zivotne sredine.... Na ovo, na ono... akcize...

    Isto kao i za gas.
  • saruman

    25.02.2021 07:51
    13%....malo jača subvencija....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.