Doktor Udovičić: Ovo je ogroman požar, ne možemo ga gasiti baštenskim crevom

Situacija u kovid bolnici Karaburma je teška, više nemamo slobodnih mesta, rekao je komandant VMC Karaburma, doktor Ivo Udovičić.
Doktor Udovičić: Ovo je ogroman požar, ne možemo ga gasiti baštenskim crevom
Foto: Marija Erdelji
"Sa povećanim brojem novozaraženih, povećava se i broj prijema u bolnice. Bolnice su nam ponovo pune. Povećava se broj teško obolelih, povećava se broj smrtnih slučajeva, broj pacijenata na respiratoru", naveo je Udovičić.
 
Kaže da je za zdravstvene radnike, koji rade pod skafanderima već skoro godina dana, situacija dramatična. 
 
Smatra da je broj novozaraženih ponovo povećan jer se nismo pridržavali protivepidemijskih mera, kao i da smo se previše opustili sa masovnom vakcinacijom, jer smo pomislili da je epidemija pri kraju.
 
"Epidemija je van kontrole. Ovo je ogroman požar koji ne može da se gasi baštenskim crevom za zalivanje trave. To je moja poruka za sednicu Kriznog štaba", rekao je Udovičić.
 
Kako kaže, moraju se preduzeti ozbiljne mere, a to je da se poštuju propisane mere koje su na snazi, a s druge strane, da se ubrza proces masovne vakcinacije.
 
"Imamo jedinstvenu priliku da budemo prva zemlja u svetu koja će staviti epidemiju pod kontrolu masovnom vakcinacijom. Sa tri miliona vakcinisanih – obe doze, postaćemo zemlja gde korona neće imati epidemijski karakter", rekao je Udovičić.
 
Gašenjem epidemije u Srbiji će, kako je rekao, biti samo pojedinačnih slučajeva obolevanja, bolnice će moći da se vrate u normalan režim rada, a građani normalnom životu.
 
"Nadam se da ćemo za dva-tri meseca moći da se pohvalimo da smo epidemiju stavili pod kontrolu. Do tada moramo da se pridržavamo mera", naveo je.
 
Napominje da je Srbija sada ponovo na rubu da vraća bolnice u kovid sistem što je, kako ističe, nedopustivo. Smatra da ni inspekcije nisu dobro radile svoj posao, posebno u planinskim centrima, jer se sa zimovanja vraća dosta zaraženih ljudi.
  • Milan Antonijević.

    26.02.2021 11:26
    Sve je to.
    Od kontraproduktivnih mera.
  • Sarkazam

    26.02.2021 11:08
    Ko je mogao da pretpostavi da će besomučno hvalisanje drugim mestom po broju vakcinacija dovesti do opuštanja?
  • 1941

    26.02.2021 10:50
    "rekao je komandant VMC Karaburma,"

    ovde fale jos samo Mirko i Slavko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.