Na koga se sve odnose nove mere za vikend - Krizni štab objasnio

Ministarka i epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević rekla je da će svi ugostiteljski objekti tokom vikenda, nezavisno od toga da li imaju baštu ili ne, raditi od 6 do 14h, a nakon toga je moguća dostava.
 Na koga se sve odnose nove mere za vikend - Krizni štab objasnio
Foto: 021.rs
"Nije moguće vršiti ni takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima nakon 14h", navela je ona.
 
Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima kako samostalnih, tako i onih u okviru hotela - služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom, u baštama, a šalter usluga u objektima na ski stazama je takođe moguća samo do 14 časova, istakla je ona.
 
Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića, mogu vršiti 24 časa dnevno, dodala je.
 
Hoteli mogu vršiti uslugu služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima, navela je ministarka.
 
"A od 14 do 22 časa ova usluga je dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju", rekla je i pojasnila da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima posle 14 sati, tokom vikenda.
 
Tržni centri, kladionice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za dane vikenda radiće od 6 do 14 sati. Sportski objekti koji imaju ranije zakazane aktivnosti biće dostupni i za te namene nakon 14 časova, dodala je.
 
Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, medicinske ordinacije, pozorišta, veterinarske ordinacije i laboratorije radiće kao i do sada.
 
Frizerski i kozmetički saloni i objekti iz oblasti pružanja zanatskih usluga mogu ovog vikenda da rade od 6 do 20 časova, navodi ministarka.
 
"Jasno je zašto su te mere donete, konstantno beležimo rast novoobolelih", rekla je Kisić Tepavčević, podsećajući da svakoga dana imamo nekoliko hiljada novih nosilaca infekcije koji su i prenosioci.
 
Rekla je da o policijskom času nisu razgovarali, a poručila je da su mere tokom vikenda opomena da je virus tu, i zamolila da ne izlaze svi u tržne centre do 14h. Naredni sastanak je u ponedeljak.
  • Blasko

    27.02.2021 08:00
    Samo ukljucite kamere i snimaj
    Kada "mere"izglasa Skupstina i kad izadje u Sluzbenom glasniku onda mozes da zatvarask nakon 14 sati.Ako nije izaslo u Sluzbenom glasniku nemas prava da mi zatvaras lokal.To se zove prekoracenje sluzbenog ovlascenja.

    Imam prava momentalno da ukljucim sve kamere i telefone i da te snimam i da ti naredim da napustis lokal brze nego sto si usao.Pa kad 10 hiljada ljudi postavi na Internetu te koje postavi da vidimo ko ce sledeci uci bez Ustavne procedure da mi zatvara lokal.Ajde da ga vidim.Ukljucite kamere i snimajte svako ko Vam udje i kaze"morate da zatvorite lokal".Nemas prava na osnovu Zakona po kome si uposlen kao inspektor ili policajac da mi zatvaras lokal ako ne pise u Ustavu ili Zakona o radu.

    U Americi su nesto slicno pokusali pa kad su gosti ukljucili kamere i poceli da snimaju momentalno svi izasli od policije sa povijenim repovima.Brze su izasli nego sto su usli.


  • Mark

    27.02.2021 06:42
    ..
    Kad vidim komentare na sve vesti,na portalu pa za nas nema krize..Mi smo najpametnija nacija na svetu,svi mi znamo i u sve se razumemo.Dajte ljudi,oladite malo sa pametovanjem..
  • Preduzetnik BG

    27.02.2021 05:46
    I ja čekam da pukne kapisla
    IGor26.02.2021 • 17:07
    Ceka se samo kapisla da pukne
    --------

    Nije mi jasno, kako mozeš ograničavati rad nekome ko je registrovan, platio poreze I doprinose,bašte i ostalo bez posledica?

    Znači platio sam ti poreze,doprinose,radnike,dobavljače,struju,vodu,smeće i kazeš"ne mozeš da radiš ali dobiceš račune kao da si radio".Ne razumem mozak tog inspektora ili policajca ili bilo koga ko će ući nakon 14 sati i reći"ej morate da zatvorite lokal nove mere su na snazi...".

    Gde je ratifikacija Skupštine?Šta je onda funkcija narodne Skupštine i narodne Vlade i 200 i kusur poslanika koje plaćamo i svih izglasanih stranaka?Šta je funkcija Ustavnog Suda u tom slučaju i samog Ustava R.Srbije?

    Nemoj neko da se igrom igrom igrao više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija