Panić: Dostavio sam dokaze da su se krili brojevi o zaraženima i umrlim od korone

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) i član Skupštine slobodne Srbije Rade Panić izjavio je danas da je policiji dostavio dokaze za svoje tvrdnje da se broj novoobolelih i umrlih od korona virusa u Srbiji krije.
Na konferenciji za novinare ispred Ministarstva zdravlja, Panić je naveo da su ga po nalogu državnog tužilaštva zvali iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i da su imali dva razgovora koji su trajali izmedju tri i četiri sata, preneo je N1.
 
"Uglavnom, iskoristio sam priliku i u dva razgovora koja su trajala izmedju tri i četiri sata ispričao sam sve što znam i dostavio sve dokaze šta se dešavalo u prethodne dve godine, što tiče donošenja zakona, što se tiče održavanja ventilatora. Znate da sam rekao da je Al Kapone pao na porezu, a da će Vučić pasti na ventilatorima", rekao je Panić.
 
Kazao je da ga je policija pozvala kako bi pojasnio i dostavio dokaze za tvrdnje koje je izneo u intervjuu za nedeljnik NIN prošle godine.
 
"Da li su hteli i mislili da sam ja tu nešto izmišljao, pa da odgovaram zbog iznetih stvari ili se trenutno dešava da se neko u Tužilaštvu budi, što se ja nadam", dodao je Panić.
 
Panić je naveo da je policiji predao 150 potvrda o smrti za novembar i decembar 2020. godine u Kraljevu, za koje vreme je, kako tvrdi, Zavod za javno zdravlje gradski javio da su umrle 93 osobe.
 
"Imao bih mnogo da vam pričam o tome šta su sve slagali tokom epidemije i koliko je to opasno i koliko je to dovelo u zabunu struku u Kriznom štabu i sve nas koje muči da dodjemo do podataka. SBPOK-u sam predao najkonkretnije dokaze za ono o čemu su prvu priču poveli SLFS i doktor Zoran Radovanović da se broj novoobolelih i umrlih u Srbiji krije", naglasio je Panić.
 
Panić je istakao da su "čak i na tom malom uzorku lagali" i dodao da je nedeljnik NIN dokazao da su se opšti podaci još više krili. Izneo je nezvanične informacije da samo tri osobe u Institutu "Batut" imaju podatke o broju preminulih i ocenio da bi "dozvola ili naredba" za takvu "prevaru" morala da stigne iz vrha vlasti.
  • Trol iz Minhena

    27.02.2021 03:52
    A koliko cemo da platimo ventilatore kada dodju vasi.
  • Niko

    26.02.2021 23:03
    Lazi,lazi lazi me ti to radis najbolje!
  • milicica

    26.02.2021 22:37
    ne zanima tebe
    Ni broj umrlih, ni mere koje se preduzimaju samo vlast i nisko i podmuklo udaranje i to si i sam nagovestio. Briga mene da li ces uspeti u svojoj nameri ali brate verujem ti kao i onima sto ih napadas i mislim da nas svi lazete i slobodni i neslobodni i onima koji te placaju. Svi ste vi isti a mmi zrtve koje razbucavate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.