Konkursi za vojne škole otvoreni do kraja marta

Ministarstvo odbrane Srbije podsetilo je da su konkursi za upis u vojne škole - Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu, otvoreni do 31. marta.
Konkursi za vojne škole otvoreni do kraja marta
Foto: 021.rs
Na Vojnoj akademiji selekcija kandidata realizuje se u dva dela. Prvi deo podrazumeva polaganje prijemnog ispita, koji se sastoji od provere znanja iz matematike i provere fizičkih sposobnosti, dok drugi deo obuhvata psihološku i medicinsko-zdravstvenu procenu.
 
Najveći broj bodova prilikom rangiranja nosi provera znanja iz matematike (45 bodova), zatim uspeh iz srednje škole (40 bodova) i na kraju provera fizičkih sposobnosti (15 bodova).
 
Kako bi se kandidati što bolje pripremili za upis, Vojna akademija pruža mogućnost korišćenja onlajn platforme za učenje i pripremu prijemnog ispita iz matematike, koja se sastoji iz nekoliko segmenata. Korisnicima onlajn platforme dostupni su teorija i zadaci sa rešenjima, a takođe, tu je i test za sve koji žele da provere nivo znanja.
 
Svake subote do 31. marta, od 11 do 13 časova, zainteresovani mogu posetiti vojne škole gde će ih dočekati profesori, kadeti i učenici.
 
Uslovi konkursa za upis u vojne škole dostupni su na sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs) i sajtovima vojnih škola.
  • Vlada

    27.02.2021 13:21
    @mrcke

    Pa svrha psihološke procene i nije da se utvrdi da je osoba mentalno zdrava, nego da sortiraju budale prema svrsi. Kad sam išao na lekarske preglede za vojsku, likovi sa najograničenijim obrazovanjem i mentalnim kapacitetima su direktno usmeravani u vojnu policiju, umesto da budu poslati kući kao nesposobni za služenje.
  • Mile rent-a mozak

    27.02.2021 12:47
    Nije navedeno ono najvažnije : da kada završite sa školom ili fakultetom, lično će predsednik prisustvovali vašoj inauguraciji u čin, i dodeliti ključ od stana.
  • gradjaninX

    27.02.2021 12:44
    Najbrzi nacin do lake love i jeftinog stana u Srbiji. Ako izumemo medicinsku struku, za sve ostalo ovde ne treba mozak uopste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.