Radnik poginuo na površinskom kopu rudnika u Majdanpeku

Na površinskom kopu rudnika bakra u Majdanpeku pronađeno je telo 54-godišnjeg rudara D. R, potvrđeno je za RTS.
Radnik poginuo na površinskom kopu rudnika u Majdanpeku
Foto: 021.rs
Do nesreće je došlo pod do sada nerazjašnjenim okolnostima, a sumnja se da je rudara usmrtila rudarska drobilica.
 
"Jutros oko 10 sati, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, u Rudniku bakra Majdanpek život je izgubio pomoćnik rukovaoca drobilicom, D. R. (54), što je za rudnik vrlo tužna vest. Njegovo beživotno telo pronađeno je u bunkeru rude, u tamošnjoj fabrici za drobljenje rude", navodi kompanija "Ziđin koper Srbija" u saopštenju.
 
Rudar je, kako tvrde kolege, oko sedam sati krenuo da obiđe pogon posle čega se nije vratio, saznaje RTS. O nemilom događaju odmah su obaveštene sve nadležne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i rudarska inspekcija. Uzrok smrti utvrdiće istraga koja je u toku.  
 
Kako je došlo do nesreće, znaće se posle uviđaja policije i rudarske inspekcije.
 
Pre osam dana na istom površinskom kopu poginuo je 29-godišnji radnik kada je na njega naleteo buldožer dok je upravljao "ladom nivom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija