Meteorolog Todorović o tome kad nas u martu očekuje sneg

Toplo vreme sa temperaturom do 20 stepeni zadržaće se do petka, nakon čega nas očekuje pad temperature od nekih deset stepeni, navodi za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.
Meteorolog Todorović o tome kad nas u martu očekuje sneg
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Todorović je naveo da je u subotu moguć i kratkotrajni sneg na planinama, ali i nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije.
 
Objašnjava da je ta promena vremena karakteristična za proleće - da po nekom ritmu mogu uslediti smene toplih i hladnih perioda, a da bi do još jednog pada temperature moglo da dođe jedino između 10. i 15. marta.
 
"Toplije vreme nas svakako očekuje tokom marta meseca. Ne treba da nas iznenade povremena zahlađenja, sa kratkotrajnim kišama, što je uobičajeno za ovaj deo godine kada nam stiže proleće", istakao je Todorović za RTS i dodao da je čak moguć i slab sneg u nižim predelima oko 6. marta, a da nakon toga ne treba da strepimo da li će se ponovo zabeleti.
 
Kako je meteorolog pojasnio, svakog meseca se dešavaju temperaturne oscilacije, na koje treba da naviknemo, a kao primer je naveo to da će u jednom periodu ovog meseca temperatura dostizati 19 podeok, a jedan vikend čak samo od sedam do deset stepeni maksimum.
  • Olja

    04.03.2021 10:00
    Uživancija
    Meteorolog-najbolje zanimanje. Skoro nikad ne pogode prognozu, za to ih niko ne proziva, zarađuju tako što nagađaju. Milina.
  • Dragan

    03.03.2021 10:18
    Ah
    Sećam se pre jedno pet godina i na radiju radio Beograd meterolog sa RHMZa reče da neće više biti snega te godine i to baš nešto u martu mesecu.I baš tad je počela vejavica u gradu koja je trajala dva dana.Naj bolju prognizu daje meterološki zavod Hrvatske više od 50g jer oni mere i morska digađanja odakle nam dolaze oblaci,sunce itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.