Kon: Ako se ne pooštre mere, postavlja se pitanje našeg ostanka u Kriznom štabu

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon izjavio da, ako se neke strože mere ne donesu, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom štabu.
Kon: Ako se ne pooštre mere, postavlja se pitanje našeg ostanka u Kriznom štabu
Foto: Youtube screenshot (24 vesti)
On je za TV Prva rekao da se nova sednica štaba očekuje u četvrtak ili petak, a ako se na njoj ne donesu strože mere za koje se zalaže medicinski deo štaba, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom telu koje je formirala Vlada.
 
"Mora jasno da se zna zašto smo mi tamo prisutni. Ja razumem kompromis koji nije deo medicinske struke. Ali u medicini nema kompromisa i to pokušavamo da objasnimo", rekao je on odgovarajući na pitanje kakva odluka Kriznog štaba se očekuje kada se to telo ponovo sastane.
 
Dodao je da će na sastanku Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, koji će biti održan sutra ili u petak, tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana.
 
Još jednom je napomenuo da je situacija gora nego što je bila u novembru jer su jasno uočene promene u sojevima virusa koji su sada zarazniji.
 
On je još rekao i da je situacija u Beogradu katastrofalna i da će sistem pući ukoliko se mere, za koje kaže da su preblage, ne pooštre. 
 
Istakao da su oni koji su primili dve doze vakcine, ove sezone bezbedni.

Komentari 102

  • Srdjan

    11.03.2021 15:23
    Sve sto sam rekao,nista mi nije jasno,tako da neke mere ostaju na snazi,izjavio je danas Predrag Kon.
  • Samo

    07.03.2021 17:50
    Putuj
    Sto.pre!
  • malena

    07.03.2021 17:08
    zatvorili pijace u Novom Sadu a na Detelinari organizovani skup ispred crkve, ljudi jedno drugom na glavi , masku nema niko , policija zaustavila saobraćaj i ko je sad tu lud ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija