United Media preuzela list Danas

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, postala je novi vlasnik dnevnog lista i portala "Danas", saopštila je danas ta kompanija, uz napomenu da je to prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u njenom portfoliju.
United Media preuzela list Danas
Foto: 021.rs
Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje "Danasa", dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine, navodi se u saopštenju.
 
Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliu kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.
 
"List Danas duže od dve decenije u Srbiji odoleva svim pritiscima i primer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali deo kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova", izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.
 
Ona je ocenila da je u teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje građana od ključne važnosti, a to je osnovni motiv kojim se vode svi njihovi mediji.
 
Prema njenim rečima, "Danas" će i dalje biti ono na šta su građani navikli – list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu.
 
Ona je podvukla da je za razvoj svakog društva od najvećeg značaja postojanje slobodnih medija.
 
"U Srbiji smo suočeni sa situacijom da država svojim delovanjem ne podržava medijske slobode. Sa jedne strane, preko poslovanja državnog Telekoma pokušava se sprovođenje akcije gašenja nezavisnih medija, a sa druge otvaraju se novi mediji pod kontrolom vladajuće garniture", navela je Subotić. U takvom ambijentu, građanima je ograničen pristup vestima i istini i čini se još bitnije da sačuvamo slobodnu reč, istakla je ona.
 
Dodala je i da da "Danas" može da posluži kao primer svima kako se uprkos pretnjama, ucenama i pritiscima opstaje, ostaje dosledan istini, kako izgleda medijska kuća i novinari sa integritetom i kako se gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina.
 
Kompanija United Media, čije sedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj a nedavno se proširala na teritoriju Bugarske. Ukupno zapošlja 2.600 ljudi. U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal nova.rs, Sport Klub, Grand produkcija, dečje televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz, navodi se u saopštenju.
  • Nesho93

    06.03.2021 07:56
    Eto Tepićevoj novo radno mesto kao urednik.
  • Anonimus

    05.03.2021 19:51
    To je kraj uredničke objektivnosti Danasa. Postaće sličan televiziji N1, više projelat, manje medij.
  • Bole

    05.03.2021 19:15
    Da vidimm da li će i dalje odolevati pritiscima kad pod istom kapom budu bili sa Grandom i iDJ.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.