Preduzetnici upozoravaju: Veliki lanci prodaju robu svih vrsta, a drugima je onemogućeno

Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" navodi da veliki lanci pod izgovorom prodaje hrane izigravaju uredbu i prodaju robu svih vrsta.
Preduzetnici upozoravaju: Veliki lanci prodaju robu svih vrsta, a drugima je onemogućeno
Foto: Pixabay
Udruženje se oglasilo povodom mera ograničenja za vikend koje su počele juče u 12 sati, navodeći da time neosnovano stiču korist na štetu onih koji su merama onemogućeni da rade.
 
"Apsurdno je što su gužve baš u velikim trgovinama koje neometano rade, a ne u malim radnjama koje odgovorno sprovode sve epidemiološke mere u vidu ograničenja broja osoba, nošenja maski i dostupnosti sredstava za dezinfekciju", navedeno je u saopštenju.
 
To udruženje ističe da su mnogi ugostiteljski objekti uložili velika sredstva kako bi obezbedili sve što je zahtevano od njih, obezbedili su razmak, sredstva za dezinfekciju, kovid redare, akte, a da su kao nagradu dobili, kako je navedeno, skraćeno radno vreme, invaziju inspekcija, etiketiranje i uvećane račune.
  • Milan

    07.03.2021 09:52
    Veća verovatnoca da se zarazis u marketu i na pijaci nego u kaficu.
  • Zato

    07.03.2021 07:25
    Što su
    Vlasnici istih veliki igrači. Neće vlast svojima izbijati pare iz džepa. To se radi "boraniji".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.