Počela vakcinacija zatvorenika i pritvorenika

U kazneno-popravnim zavodima širom Srbije počela je vakcinacija osuđenika i pritvorenika koji su izrazili želju da se vakciništu protiv kovida19, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, navodeći da ih se za imunizaciju izjasnilo 36 odsto.
Počela vakcinacija zatvorenika i pritvorenika
Foto: 021.rs
Vakcinaciju je počela proteklog vikenda u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde je 259 osuđenika primilo izabranu vakcinu, što je 14 odsto od ukupnog broja u tom zavodu, i u KPZ za žene u Požarevcu, gde su 73 osuđenice vakcinisane, što je 25 odsto od ukupnog broja osuđenica u tom zavodu, navedeno je u saopštenju Uprave.
 
Nadležni domovi zdravlja će u koordinaciji sa kazneno-popravnim ustanovama organizovati imunizaciju i u drugim gradovima.
 
U ovom trenutku je virus korona potvrđen kod 26 pritvorenika ili osuđenika, što je 0,2 odsto od ukupnog broja osuđenih i pritvorenih, većina ih ima blage simptome, a njihovo zdravstveno stanje se prati 24 sata dnevno.
 
U saopštenju se naglašava da se posete osuđenicima i pritvorenicima organizuju uz primenu svi epeidemioloških mera.
  • Leka

    08.03.2021 19:24
    Pogrešan redosled
    - A šta je sa čuvarima i ostalim osobljem u "ustanovama zatvorenog tipa" !?
    - Njih je trebalo **prvo** i **sve** vakcinisati (jer ti ljudi na kraju smene idu kući i sutra opet dolaze na posao) pa tek onda osudjenike, pritvorenike i sl.
    - Mala napomena: osoblju koje odbije vakcinaciju momentalni otkaz jer su takvi mnogo opasniji po okolinu (zatvor i van njega) nego lica lišena slobode.
  • Rade

    08.03.2021 16:01
    A šta je sa nama običnim građanima, mi nismo bitni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.