Epidemiolog Radovanović: Mere za vikend bile smešne, potrebno da traju bar 14 dana

Mere koje su bile na snazi tokom vikenda su smešne i služile su samo da se premosti vreme do naredne sednice Kriznog štaba, izjavio je epidemiolog Zoran Radovanović i dodao da bi mere trebalo da budu radikalne i da traju najmanje dve nedelje da bi bile efikasne.
"To je smešno. Tako parcijalne i kratkoročne mere služe samo da se odluka odloži za dva, tri dana, do naredne sednice, dok se opet ne pogode i dogovore šta će. Epidemiološki gledano to nema nikakvog smisla", rekao je Radovanović za Nova.rs.
 
Ujedinjeni protiv kovida, čiji je Radovanović član, predložili su da se obustave svi skupovi i događaji, da se potpuno obustavi rad ugostiteljskih objekata, sportskih i kulturnih događaja, a da se dozvoli rad samo prehrambenim prodavnicama.
 
Kako kaže, ljudi bi trebalo da rade od kuće, na otvorenom da se kreću u grupama od dvoje, ne računajući decu ispod 12 godina, a da kućne posete budu samo urgentne prirode.
 
Vrtići i niži razredi škola treba da budu opcija za roditelje esencijalnih profesija, dok ostalo obrazovanje treba da bude onlajn, a i gradski prevoz bi takođe trebalo koristiti samo za esencijalna i neodložna putovanja, limitiran samo na sedeća mesta.
 
"Sada bi na snazi trebalo da budu radikalne mere, a da bi one dale efekat morale bi da traju najamanje 14 dana", poručio je Radovanović.
  • Idioti

    09.03.2021 15:54
    Jedni
    Pa vi ste smislili ove mere za vikend za koje kazete da su glupost....jbt ko odlucuje o nasim zivotima
  • Zastita

    09.03.2021 12:47
    Neka drzava deli besplatno maske, zatim neka kontrolise nosenje maski po autobusima i fabrikama. Deca sva i vrtic i osnovna skola na online nastavu na 1 mesec. Taj mesec uplatiti svakoj porodici sa decom do 12 godina bar 200evra. Sa tim parama mogu unajmiti zenu za cuvanje dece ili sami da cuvaju ako uzmu godisnji. Drzava mora da pomogne. Ministar rada i skolstva neka se dogovore. Mogli bi i majkama nesto uplatiti
  • vaše mere su otrov

    09.03.2021 12:31
    nema mera zatvaranja
    Znači, istina je.
    Pripadate istim ljudima, ako dodjete na vlast isto bi radili. Narod vas nije birao, prema tome, ćao zrdavo. Zatvaranje, pranje ruku, maske nisu urodile plodom. Sada još i vakcine, tako da vam je pun promašaj vaša epidemiologija.
    Ajde da ne krijemo kako bi bilo da se vi pitate. Sve je jasno i još ste gori od ovih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.