U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici vakcinacija i građana koji se nisu prijavili preko eUprave

U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici od danas na posebnim punktovima mogu da se vakcinišu građani stariji od 60 godina koji se prethodno nisu prijavili preko eUprave ili preko telefona.
U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici vakcinacija i građana koji se nisu prijavili preko eUprave
Foto: 021.rs
Kako je javio reporter RTS, u kruševačku halu sportova stižu građani koji žele vakcinu, a nisu se prijavili.
 
Epidemiolog Predrag Pavlović rekao je za RTS da je organizovano 10 punktova i da su na raspolaganju dve vakcine - kineska "Sinofarm" i britanska "Astrazeneka".
 
"Astrazeneka nije potpuno nova vakcina, spada u grupu vektorskih vakcina koje se već više godina koriste i brzo se dobija zaštita", ukazao je Pavlović.
 
Prema njegovim rečima, danas kreće i vakcinacija u okolnim selima, a u planu je, zavisno od interesovanja, da se otvore i drugi punktovi u drugim ambulantama u gradu.
 
Dodaje da su "na granici" sa medicinskim radnicima, ali ističe da sve ide glatko i brzo jer je organizacija dobra, a ekipe uigrane.
 
Prvom dozom je u Rasinskom okrugu vakcinisano oko 30.000 ljudi, od kojih 17.000 u Kruševcu. U celom okrugu drugom dozom je vakcinisano oko 20.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija