Sindikat pozvao prosvetare da tuže državu

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) pozvala je danas zaposlene u prosveti koji sa učenicima rade po Individulanom obrazovnom planu (IOP) da tuže državu za neplaćanja rada po tom planu i da se spreme za sindikalne akcije koje će uslediti.
Sindikat pozvao prosvetare da tuže državu
Foto: 021.rs
Ta Unija je upozorila da je Vlada na sednici 4. marta donela odluku o promeni Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, kojom se u osnovnim i srednjim školama ukida dodatak zaposlenima koji rade sa učenicima po IOP.
 
"Kada je sindikat ukazivao na problem sa plaćanjem zaposlenih koji rade po IOP, iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odgovoreno da zaposleni nemaju pravo na dodatak, a kada smo krenuli sa tužbama i na Vrhovnom kasacionom sudu dokazali da smo u pravu, Vlada odlučuje da promeni uredbu", navodi se u saopštenju.
 
Vlada na najgrublji način, zaključio je USPRS, primenjujući poznate "metode sile" menja uredbu i smanjuje prava prosvetnim radnicima.
  • Vlada

    09.03.2021 16:05
    Evo ovih sektaša opet. Kad nije Covid i masovno umiranje prosvetara po školama, vracamo se na vecito male plate i nepravedno ukinute dodatke. Molim Vas samo, da sa reci predjete na dela, pa izadje svi na ulice, a ne da samo izdajete saopstenja. I onako ste svi tamo familijarno zaposljavani zadnjih 30 godina pa kad se udruzite, mozda ova vlast i ode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.