Vuletića priveo SBPOK, pristao na poligraf

Bivši potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić je, nakon troipočasovnog davanja iskaza u svojstvu građanina u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, pristao na poligrafsko ispitivanje, na koje je odveden u zgradu MUP u ulici Kneza Miloša, izjavio je njegov advokat Vladimir Terzić.
On je novinarima rekao da je Vuletić dao "jasne navode" oko onog što je u medijima pisano o njegovim kontaktima sa vođom navijačkog kriminalnog klana Veljkom Belivukom, i da lično smatra da je poligraf nepotreban.
 
"Vuletić je dao izjavu kao građanin, detaljno se izjasnio. Na pitanje policijaca prihvatio je poligraf, iako sam se lično protivio, jer on ima zdravstvene probleme", objasnio je Terzić.
 
On je dodao da će se, pre poligrafskog ispitivanja, proveriti da li je Vuletić zdravstveno sposoban za to, ali ako bude lično insistirao, to će biti obavljeno.
 
"Smatram da je poligraf nepotreban, ali odluka će biti njegova", napomenuo je Terzić.
 
Doskorašnji potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić, priveden je rano jutros u blizini Tužilaštva za organizivani kriminal, u Ustaničkoj ulici. Bivšeg funkcionera crno-belih odveli su pripadnici SBPOK nešto posle 8:30 časova.
 
Vuletić je, kako prenosi N1, rekao da mu se na teret stavljaju tri dela - iznuda, otmica i pranje novca.
 
Podsetimo, Vuletić se, kako je i najavio, zaputio u Tužilaštvo za organizivani kriminal, kako bi se predao zbog dovođenja u vezu sa Veljkom Belivukom.
 
Prethodno je ispričao kako mu se sprema TV hapšenje, kao i da mu se "pakuje" da je pedofil i brata Veljka Belivuka. Priveden je pre nego što je stigao u Tužilaštvo, u kafiću gde mu je uručen poziv da odmah mora da se javi u SBPOK.
 
Bivši potpredsednik Partizana najavio je dan ranije da će se danas u 9 sati "predati" Tužilaštvu za organizovani kriminal, u čemu je očito sprečen.
 
"Želim da me tužilac ispita o svim navodima koje sam davao i da me obaveste da li se protiv mene vodi bilo kakva istraga, krivičan postupak i da li postoji namera da postanem osumnjičen ili optužen. Otići ću na lice mesta i biću spreman da razgovaram. Neću dozvoliti suđenje na TV, već idem u insitutucije svoje države. Lojalan sam građanin, verujem u nezavisnost srpskog sudstva i videćemo da li ga imamo u 21. veku", rekao je Vuletić.
 
On je istakao i da je prethodnih dana bio izložen medijskoj hajci zbog toga što je javno govorio o ulozi generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića u pokušajima da se 2016. godine na nelegalan način preuzme rukovođenje klubom. 
 
"Neću da dozvolim da mi se sudi na TV suđenju. Ja ću da idem u insitutucije svoje države", kazao je Vuletić.
 
Vuletić je, podsetimo, nekoliko dana nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka podneo ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan. O vezama Novaka Nedića i navijačke grupe koju je u jednom periodu vodio Belivuk javno je govorio u emisiji Utisak nedelje, a potom i u drugim medijima.
 
Upitan o njegovim navodima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno istakao da Vuletić "treba da se stidi". Potom je usledilo i objavljivanje presretnutog razgovora koje je Vuletić vodio sa Belivukom, ali i niz napada na njega u medijima bliskim vlastima. Vuletić je ranije najavio tužbu protiv predsednika Srbije i ministra policije.
  • VladaN

    10.03.2021 16:16
    Blizu je dan...
    .,, kada će i AV i njegov bracika da odbiju poligraf koji se i onako ne može koristiti u istražnom postupku ili na Sudu. Kakva farsa.
  • Jovana

    10.03.2021 14:15
    Počinju iskazi. Polako, svi će doći na red.
  • D

    10.03.2021 14:10
    Uz Profu! Iz principa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.