Pre deset godina samoinicijativno bagerom očistio reku od smeća, danas i dalje plaća kazne za to

Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije je pre deset godina samoinicijativno očistio korito reke Toplice, a i dan danas za to plaća paprene kazne.
Pre deset godina samoinicijativno bagerom očistio reku od smeća, danas i dalje plaća kazne za to
Foto: Pixabay (ilustracija)
Naime, Mihajlović je izvadio 30 kamiona smeća iz reke, ali je njegova inicijativa okarakterisana kao ugrožavanje životne sredine i kažnjena sa preko 50 sporova i više od milion dinara kazne. Sumanuta birokratija u Srbiji okovala je Miodraga, jer je bez dozvole nadležnih svojim bagerom vadio nekoliko tona otpada, piše Nova.rs.
 
Kako bi isplatio basnoslovne kazne, ali i poslao ćerku na studije, Miodrag je morao da proda njive i stoku, međutim problemi i dalje traju.
 
"Dvadeset i sedam puta su me po raznim prijavama policajci privodili zbog ugrožavanja vodnog toka, autohtonih vrsta riba... Dobio sam preko 50 sudskih poziva od sudije za prekršaje na nalog Vodoprivrede, Srbija Voda, opštinskih vlasti", rekao je 2011. godine za B92, između ostalog, Miodrag Mihajlović.
 
Miodragu su zabranili da čisti Toplicu, ali je on 2012. godine u obližnjem selu Rudare čistio korito reke Kosanice, a pomogli su mu radnici JKP "Toplica" i turističkog preduzeća "Planinka".
 
 
Danas, deset godina kasnije, Miodrag se od stresa razboleo. O teškoj situaciji u kojoj se ovaj čovek našao javnost je obavestila Eko straža u objavi na Fejsbuku. 
 
"Stupili smo u kontakt sa familijom, Miodrag se od silnog stresa razboleo, od čega tačno nećemo da spominjemo jer nije u redu prema porodici. Sem bolesti totalno je emotivno potonuo jer je počeo da veruje da je problem u njemu, a ne u sistemu. Verovatno ne razume da postoji još dobrih ljudi. Sa državom i sistemom ćemo se obračunati kasnije, Miodrag ne treba da čeka. Dosta nas je izrazilo želju da, ne da pomogne čoveku, već da mu vrati deo koji je platio za nas", navodi se u objavi uz broj računa:
 
Miodrag Mihajlović
170001056870600026
UniCredit Banka
Šifra plaćanja vam je 289
  • N.Sad

    16.03.2021 12:25
    Šta je tu čudno, tako funkcioniše sistem, paraziti i neradnici. Trebao je nekoga podmititi da bi mu to dozvolili. Ne vredi se nikome žaliti, tražiti pomoć, zahtevati da urade ono što je njihov posao. Cev od kanala na pola začepljena od prljavštine i blata obratiš se onima čija je nadležnost (Šajkaška) da to urade jednom, dva puta i ništa. Naručiš bager i kamion ali niko ne sme da to radi jer je to javna površina. Šta je rešenje. Ništa samo čekaš da se kanal izlije, sve ti uništi i to je to.Svi ti neradnici i paraziti su tu već dvadesetak godina a dobili su ispomoć u neradnicima i parazitima pre desetak godina.
  • Ironija

    16.03.2021 12:03
    Ironije
    A tih par kubika smeca nije ugrozavalo zivotnu sredinu i biodiverzitet?

    Sramota. Podrska ovom liku koji iznajmio mehanizaciju da radi nesto u korist ocuvanja svoje sredine a ne u svoju licnu korist.

    Da je vise ovakvih ljudi smeca ne bi ni bilo na prvom mestu.
  • Rock

    16.03.2021 12:03
    Polako samo
    Ja bih prvo da vidim za sta ga terete i gde je pogresio pa onda da sudim. Treba cuti i drugu stranu, ma koliko u ovom tekstu zvucalo nemoguce da je ovaj covek ista lose uradio. Njemu, naravno, odmah treba pomoci i nadam se da ce ozdraviti i biti dobro, a onda i da ce nastaviti da doprinosi da svet bude bolje mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.