Misteriozna smrt Vladimira Cvijana, saradnika Vučića i Tadića

Otkriveno je da je mrtav Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke i saradnik Aleksandra Vučića.
Misteriozna smrt Vladimira Cvijana, saradnika Vučića i Tadića
Foto: Screenshot (YouTube/TV Marš)
Zamenik glavnog urednika lista "Tabloid" Predrag Popović objavio je na svom blogu tekst koji se temelji na dopisu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kojem se navodi da je VJT 2018. godine isplatio troškove Cvijanove obdukcije Institutu za sudsku medicinu. 
 
Međutim, mediji su tekst uzeli sa velikom rezervom, jer je u samom "Tabloidu" još 2019. godine objavljeno kako se "već skoro dve godine u Srbiji verovalo da je Vladimir Cvijan ubijen", ali da se njihovoj redakciji javila osoba koja je otkrila da se on nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Isti medij je pisao i kako je "Aleksandar Vučić isplatio Cvijana", te da osoba koja je istupila iz Srpske napredne stranke i koja je protiv predsednika vladajuće stranke podnela krivičnu prijavu, boravi u Čikagu.
 
Potvrdu da je Cvijan zaista mrtav dobio je dnevni list Danas. Naknadno je predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor izjavio da je Cvijan preminuo 5. januara 2018. godine.
 
Pouzdanih informacija o tome na koji način je poznati advokat preminuo nema. Sumnje na to da je Cvijan umro prirodnom smrću podgrejao je u februaru ove godine bivši poslanik i član Demokratske stranke Srđan Milivojević
 
On je, gostujući u emisiji "Bez cenzure", pozvao javnost da se zapita "gde je ona čuvena ličnost, politička figura, par ekselans prelet i prebeg, Vladimir Cvijan". Upitao je i da li je Cvijan "završio u Ritopeku", beogradskom predgrađu u kojem je, prema tvrdnjama Tužilaštva, kriminalna grupa Veljka Belivuka likvidirala žrtve.
 
"Gde je taj čovek? Uputite zahtev Institutu za sudsku medicinu Republike Srbije i pitajte da li je obdukovan Vladimir Cvijan pre dve godine. I kako je nestao taj čovek? Ja pitam, javno, da li je taj čovek danas živ? Pošto se piše u tabloidima da je on negde u Kanadi, da je možda i on otišao u Ritopek, da vidimo kako je taj čovek završio i gde je on", poručio je Milivojević. 
 
Vladimir Cvijan bio je i advokat pojedinih kontroverznih ličnosti, kao što su Ivan Pavlović Iker koji je osuđen za šverc kokaina, Sreten Jocić poznatijeg kao Joca Amsterdam, vlasnik "Borovica transporta" Dušan Borovica, vlasnik "Slap grupe" Slaviša Purić, vlasnik "Jugoagenta" Milan Marjanović.
  • Marina

    18.03.2021 20:16
    Kristalno jasno
    Sve je ovde tako ocigledno...ima li potrebe uopste diskutovati o tome?
  • @dijasporac

    18.03.2021 12:55
    “... a opet neki politicari iz DS-a su znali i pre ove "frke" da je on ubijen...”

    Ajde ne lupetaj, sada je kao kriv DS, a ne tvoj SNS, kod kojih je i završio karijeru....
  • Dr Šećeroski

    17.03.2021 23:22
    Ovi su već pušteni niz vodu.
    Isto kao Sloba, Tadić, Toma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.