Nezaposleni će dobiti dodatnih 60 evra, pomoć i za 3.000 muzičara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će država u okviru paketa pomoći privredi i građanima pomoći i nezaposlene, tako što će dobiti dodatnih 60 evra u junu.
Nezaposleni će dobiti dodatnih 60 evra, pomoć i za 3.000 muzičara
Foto: Pixabay
Vučić je gostujući na RTS rekao da će nezaposleni kao svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu.
 
"Dakle, dajemo ukupno 120 evra za nezaposlene u ovoj godini", naglasio je Vučić.
 
Novčana pomoć i za oko 3.000 muzičara
 
Vučić je najavio da će vlada verovatno sutra ili u ponedeljak doneti odluku o novčanoj pomoći za oko 3.000 muzičara, koji nisu registrovani u APR-u i nisu u sistemu PDV-a. Predsednik kaže da je država našla način kako da pomogne muzičarima, koji ne plaćaju porez, a kojih ima oko 3.000.
 
"Dobiće podršku, videćemo da li će biti dva minimalca, što nije mala podrška", naveo je Vučić.
 
Podseća i da će svi punoletni građani dobiti pomoć u maju i novembru po 30 evra odnosno ukupno po 60 evra, i još po 50 evra u septembru će dobiti penzioneri koji će tako dobiti ukupno 110 evra pomoći.
 
"Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća - tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelijere 350 evra po sobi i 150 po krevetu...", naveo je Vučić.
 
Najavio je da će država verovatno morati da isplati bar još jedan minimalac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima.
  • Goran

    20.03.2021 22:15
    Pomoć za nezaposlene
    Koliko nezaposlenih ima u evidenciji biroa za zapošljavanje toliko nezaposlenih ima i koji nisu prijavljeni na birou, zbog čega bi pomoć primili samo prijavljeni nezaposleni na birou jedini razlog je da bi se prikazao netačan podatak koliki je stvaran broj nezaposlenih građana a kome je biro našao posao jadna mu majka..


  • Goran

    19.03.2021 21:47
    nezaposleni
    nezaposleni 60e,gradjani 2*30 odnosno60euzicari hotelijeri .muzicari .zaposleni 3*16000. bra mnogo para a ksovo 100e maloletni.200e punoletni koliko je to paraa jedini me zanima ko nema trunke radnog staza a na birou danli i oni imaju pravo
  • bucka

    19.03.2021 20:24
    Bitniji su muzicari od nezaposlenih i onih na Kosovu, njima vise treba, oni vise trose i vise jedu. Nezaposleni su navikli da nemaju. Dah ti nama posao, ja se svega odricem u korist posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija