Danas odluka o tome kako će najmlađi osnovci pohađati nastavu

Odluka o tome na koji način će najmlađi osnovci pohađati nastavu biće doneta danas, nakon razgovora članova Vlade Srbije sa medicinskim delom Kriznog štaba, potvrđeno je u Vladi.
Danas odluka o tome kako će najmlađi osnovci pohađati nastavu
Foto: Pixabay
Inicijativu da se još jednom razmotri prelazak najmlađih osnovaca na onlajn nastavu pokrenuli su premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić, koji su saglasni sa ocenom da taj predlog treba još jednom razmotriti zbog problema koje imaju roditelji, jer moraju na posao, a deca ne mogu da ostanu sama kod kuće.
 
Ta odluka nije doneta na jučerašnjoj sednici Vlade, jer će ponovo biti održane konsultacije sa lekarima u Kriznom štabu.
 
Medicinski deo štaba smatra da svi đaci treba da pređu na onlajn nastavu, jer se novi soj virusa korone "spušta" i na najmlađe i oni sada ne samo što mogu biti učestaliji prenosioci već i oboljevaju.
 
Prvobitno je zahtev medicinskog dela štaba bio da najmlađi već ovu nedelju ne idu u školu, ali je to, na predlog članova Vlade, odloženo za naredni ponedeljak.
 
U ponedeljak su, podsećamo, sindikati prosvetara zatražili da i učitelji pređu na onlajn nastavu.
 
"Smatramo da bi u ovom trenutku trebalo obustaviti neposrednu nastavu u ustanovama obrazovanja, od predškolskog do visokog, do smirivanja krize, kako bi se sačuvalo zdravlje zaposlenih i dece", naveo je Sindikat obrazovanja Srbije.
 
Kako se navodi u dopisu upućenom premijerki Srbije, Ministarstvu prosvete i Kriznom štabu, prema podacima sindikata, broj obolelih učenika i zaposlenih u obrazovanju je veliki i opšta situacija je sve teža i zbog sve većeg broja zaposlenih na bolovanju izvođenje nastave je dovedeno u pitanje. 
 
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) navela je da su mnogo puta naglašavali koliko je teško održavati fizičku distancu među učenicima mlađeg školskog uzrasta, a od medicinskog dela Кriznog štaba upoznati su da su deca tog uzrasta asimptomatski prenosioci, tako da su bili suočeni sa dodatnim stresom, brinući za sopstveno i zdravlje porodica.
  • II

    19.03.2021 12:43
    Treba ispitati, s medeicinske strane, koje posledice na predavače (učitelje, nastavnike) ostavlja onlajn nastava.
    Taj vid nastave sa sve zahtevima sa svih strana je nehuman!
  • Pera

    19.03.2021 11:31
    Pita li iko sta imaju ucitelji kod kuce i koga imaju . Pitaju li se ista ? Nije tacno da ne dolazi po par ucenika . U mom odeljenju desetak i samo se smenjuju . Ko cuva decu ostatak dana ? U skoli provedu 2,5 sata i 1,40min druga grupa . Ko ih cuva ostatak vremena ???
    Nije tacno da ucitelji ne rada . Sramota ako tako mislite . U skoli po dve grupe . Kod kuce jos jedna ,a ceo dan pozivi i poruke ,sto ucenika ,sto roditelja ,sto uprave iz skole .....sramotaaaa
  • Veneksijana

    19.03.2021 11:31
    Ovi što su došli u veliki grad neka pošalju decu kod babe i dede na selo da ih oni čuvaju. Ko neće neka plati ženu koja će da im čuva decu. Šta su učitelji? Bebisiteri? More, mars bando nepismena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.