Savetodavno telo EU osudilo napade na KRIK i CRTU

Zajednički konsultativni komitet EU-Srbija izrazio je danas zabrinutost zbog napada na KRIK i CRTU, upozoravajući da bi oni mogli da nanesu štetu procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.
Savetodavno telo EU osudilo napade na KRIK i CRTU
Foto: Pixabay
Konsultativni komitet je deo Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta (EESK) koji je savetodavno telo Evropskog parlamenta i Evropske komisije.
 
U saopštenju trojice kopredsedavajućih Konsultativnog komiteta izražava se "najdublja zabrinutost zbog nedavnih pokušaja kriminalizacije građanskog društva, medija i političke opozicije u Srbiji".
 
U saopštenju se dodaje i da nedavni događaji oko KRIK-a i CRTE mogu da nanesu štetu procesu pristupanja Srbije pošto slabe osnovne principe demokratije, vladavine prava i slobode medija. 
 
Predsednik Odelenja za spoljne odnose (EESK) Dimitris Dimitriadis, kopredsedavajući Konsultativnog komiteta Boško Savković i Aurel Laurentiu Plosceanu pozvali su vlasti u Srbiji da zaštite nezavisne medije i organizacije civilnog društva, dodajući da oni moraju da budu u stanju da rade u slobodnom okruženju što je uslov svakog demokratskog društva.
  • Ptić Rugalac

    19.03.2021 17:42
    Kondicional
    Dakle, oni kažu da bi napadi "mogli da nanesu štetu". Ko god koristi ovakve kondicionalne rečenične sklopove najobičniji je prodavac magle...
  • zabrinutost

    19.03.2021 13:47
    EU za sad gleda kroz prste i zato umesto konkretnih posledica samo malo se zabrine.

    Kada On potpiše Kosovo (a za to je tu), neće više biti potreban.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija