Krkobabić: Uskoro konkurs za dodelu 500 praznih kuća na selu

Ministar za brigu o selu u Vladi Srbije Milan Krkobabić rekao je da će uskoro biti raspisan konkurs za dodelu prvih 500 praznih kuća mladim poljoprivrednicima i stručnjacima.
Krkobabić: Uskoro konkurs za dodelu 500 praznih kuća na selu
Foto: Pixabay
On je rekao da je reč o novom programu podele praznih kuća sa okućnicom.
 
"Ovo je početak velikog posla. Uskoro idemo sa konkursom za dodelu prvih 500 kuća sa okućnicom u selima Srbije, a cilj nam je zajednički, da u Srbiji bude što manje praznih kuća", rekao je Krkobabić.
 
Dodao je da, prema procenama, ima oko 150.000 takvih kuća, a da će biti dodeljene pre svega mladim poljoprivrednicima koji žive u zajedničkim domaćinstvima, a žele da se osamostale.
 
Kuće će, prema njegovim rečima, moći da dobiju i mladi stručnjaci iz različitih oblasti: agronomi, tehnolozi, veterinari, lekari i drugi čije prisustvo i rad mogu da doprinesu razvoju sela.
 
"Šansu da konkurišu imaće i svi oni koji žele da se sa porodicama presele iz grada, da žive i rade u selima Srbije", rekao je Krkobabić.
  • Ivana

    12.05.2021 00:25
    ZA SVE NEUPUCENE
    Vidim razne nebulozne komentare, povecanje plata, penzija, bla, bla... Kao prvo, on sve to povecava i koliko god da se poveca ljudima ce biti malo. Na primer, moj tata kada je dobio penziju imao je samo 13 000, za 3 godine se povecalo na 16 000, sto uopste nije malo. Ne moze se povecati sa 13000, na 30000. To je NEREALNO. Ne moze se okrenuti cela drzava i pretvoriti Srbiju u Nemacku, jer je decenijama takva kakva jeste. Kao drugo, ja sam osoba koja zivi na selu i koja zeli da se prijavi za konkurs. Placam kiriju i radim u blizinu tog sela, sa naravno firminim prevozom. Placam kiriju mesecno 50e. Zasto ja ne bi, na primer tih 50e svakog meseca ulagala u svoju kucu? Za 5 godina, 6, nebitno, ali sredicu je u kakvom god da je stanju. Ali imacu nesto sto je moje, a nit orala, nit kopala. U selu u kome zivim ima i lekara, apoteke, osnovnu skolu, ucitelje, prohodne puteve i sve ostalo sto je neophodno za normalan zivot. Voda kao voda je svagde zagadjena, u citavoj Srbiji i nigde se nepreporucuje za pice, ne zbog toga ko je na vlasti, nego samo zbog nas ljudi, koliko privodimo znacaj zivotnoj sredini. Nije svako selo na brdu ili planini pa da nemamo sve navedeno gore. Kao trece, ne mozete da komentarisete nesto u sta niste upuceni. Niko nije rekao da drzava deli kuce koje su njihove, drzava deli novcanu pomoc za kucu koju ti izaberes. Uplacuje se novac direktno na racun vlasnika. Niste upuceni. Ne sudite u nesto sto niste obavesteni. Prijatno. :)
  • Slobodan

    22.03.2021 10:54
    Gde mogu da se prijavim i konkurišem
  • Saša

    20.03.2021 22:28
    Osnovni uslovi za život
    Kad objave konkurs i gde su kuće, da vidimo prvo, da li je u selu voda za piće? Većina sela u Vojvodini recimo ima neispravnu vodu. Ako nije u Vojvodini, da li postoji valjan put do sela i da li je zimi prohodan?
    Da li selo ima školu i nastavnike? Ide li ijedan autobus kroz selo?
    Internet? (nastava je sad mahom onlajn, a mnogi tako i rade)
    Apoteku? Gde je najbliža? A lekar, dom zdravlja?
    Ovo su najosnovnije stvari. Nešto računam da tamo gde ih budu poklanjali, niko neće ni da kupi, pa ni za bedne pare. Nek me demantuju, prvi ću konkurisati (pošto Pokrajina konkurs za kuću na selu za mlade bračne parove nikako da raspiše).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija