Uhapšen zbog slanja poruka Dariji Kisić Tepavčević, prozivao je za slavlje u restoranu u vreme epidemije

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili su na aerodromu S.S, nakon što je avionom doleteo iz Norveške u Srbiju, zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, javlja Nova.rs.
Uhapšen zbog slanja poruka Dariji Kisić Tepavčević, prozivao je za slavlje u restoranu u vreme epidemije
Foto: Youtube screenshot (Hepi)
Prema saznanjima ovog portala, osumnjičeni je pre izvesnog vremena saznao da je Kisić Tepavčević navodno slavila u jednom restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere, poslao SMS da treba da je bude sramota.
 
Osumnjičeni, državljanin Srbije, koji od 2017. godine živi u Norveškoj, prema saznanjima portala Nova.rs, čuo je da je Kisić Tepavčević slavila u jednom poznatom restoranu u Beogradu, zajedno sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, nakon čega joj je poslao poruku.
 
"Osumnjičenom je neko javio da su Kisić i Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog kovida19. On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: "Je l' lepo vino za 16.000 evra, lažete narod, obavestiću medije", naveo je izvor Nova.rs.
 
Kisić Tepavčević je nakon toga prijavila osumnjičenog policiji, a on je uhapšen u nedelju, i to u pratnji supruge i bebe, nakon čega je sproveden u stanicu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.
 
Nova.rs navodi da je osumnjičeni priznao da joj je poslao poruku, ali on je rekao da joj ni u jednom trenutku nije pretio. 
 
Osumnjičeni bi danas trebalo da bude saslušan u tužilaštvu.
 
"Očekujemo da osumnjičeni bude doveden kod tužioca za visokotehnološki kriminal i tada ćemo znati konkretne radnje koje mu se stavljaju na teret, pa ćemo utvrditi da li se u njegovim radnjama stiču obeležja krivičnog dela za koje je uhapšen, ili je u pitanju kritika na ponašanje i rad oštećene", rekao je za Nova.rs advokat Dalibor Katančević, koji zastupa osumnjičenog.
  • Novosadjanka

    26.03.2021 15:02
    Opasan presedan
    Postali smo država u kojoj ne sme da se skrene pažnja na ponašanje nekog ko je na vlasti? Hoće li da se ponovo uvede spisak zabranjenih reči i rečenica i kome ih ne smete uputiti? Vrlo vrlo opasan presedan je da se uvode kazne za neki sms upućen nekome koga mi svi odreda plaćamo od svojih plata a koga mišljenje naroda nimalo ne zanima. Da li mi sad možemo da budemo uhapšeni ako ovde napišemo da nam se ne dopada nešto što vlast radi? Jer ja se već odavno u ovoj državi ne osećam bezbedno. Šta nam to dokazuje?
  • dobrivoje

    26.03.2021 13:43
    @Lola24.03.2021 • 09:45
    Mislim da nije bio samo jedan SMS. Inače ja bi tog lika kaznio zbog gluposti,koja je korist od slanja SMS -ova?
    Čovek živi u Norveškoj i umesto da gleda svoja posla ,ako ima para da pomogne nekog od porodice prijatelja komšija on šalje sms-ove.
    Takvi likovi mi ne deluju baš najnormalnije.
  • lola

    24.03.2021 09:45
    jedan SMS nije proganjanje
    Proganjanje
    Član 138a

    (1) Ko u toku određenog vremenskog perioda uporno:

    1) drugo lice neovlašćeno prati ili preduzima druge radnje u cilju fizičkog približavanja tom licu protivno njegovoj volji;

    2) protivno volji drugog lica nastoji da sa njim uspostavi kontakt neposredno, preko trećeg lica ili putem sredstava komunikacije;

    3) zloupotrebljava podatke o ličnosti drugog lica ili njemu bliskog lica radi naručivanja robe ili usluga;

    4) preti napadom na život, telo ili slobodu drugog lica ili njemu bliskog lica;

    5) preduzima druge slične radnje na način koji može osetno da ugrozi lični život lica prema kome se radnje preduzimaju,

    kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

    (2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana izazvana opasnost po život, zdravlje ili telo lica prema kome je delo izvršeno ili njemu bliskog lica,

    učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

    (3) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana nastupila smrt drugog lica ili njemu bliskog lica,

    učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do deset godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.