Đilas podneo prijave protiv Vučića, Malog, Malović i Vučelića zbog "falsifikovanja dokumenata"

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, šefice informativne službe SNS Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Milorada Vučelića, urednice iz "Večernjih novosti" Andrijane Nešić.
Đilas podneo prijave protiv Vučića, Malog, Malović i Vučelića zbog "falsifikovanja dokumenata"
Foto: 021.rs
Đilas smatra da su, kako kaže, umešani u falsifikovanje dokumenata kojima se "navodno dokazuje da posedujem firme i račune na Marucijusu, Hongkongu i ne znam kojim sve destinacijama".
 
On je rekao da je podneo prijave protiv ovih pet osoba jer su one "pripremile, distribuirale, a kasnije na osnovu tih lažnih dokumenata napravile ovu aferu i hajku koja se sprovodi prethodnih deset dana".
 
"Predsednik je četiri dana iz Abu Dabija govorio na televiziji da posedujem račun na Mauricijusu na koji sam sklonio opljačkani novac. U ponedeljak je šefica informativne službe SNS Vladanka Malović najavila istraživački tekst Večernjih novosti. To jasno pokazuje da su Malović i Vučić imali informaciju o tome šta će Večernje novosti objaviti, odnosno da su bili deo celog tog procesa. Postoje dve mogućnosti - jedna je da Večernje novosti, pre nego što nešto objave, to proslede predsedniku i informativnoj službi SNS-a, i druga, mnogo verovatnija, da su ta dokumenta dobili upravo od ovih lica. Zbog toga sam podneo krivične prijave protiv glavnog urednika Večernjih novosti i protiv gospođe Andrijane Nešić, koja je ovim dokumentima mahala u javnosti", naveo je Đilas.
 
Đilas je podneo krivičnu prijavu i protiv ministra Siniše Malog jer je, kako je rekao, "pet dana gostovao na televizijama" i takođe na "osnovu ovih lažnih papira iznosio tvrdnje o tome da sam prekršio niz zakona Republike Srbije".
 
Podsetio je da je Dojče banka demantovala da poseduje filijalu na Mauricijusu i naveo da je reč o falsifikatima.
  • Joki

    23.03.2021 17:03
    Vucic-Djilas rijaliti
    Evo ga omiljeni negativac u bajci o vucicu i djilasu hahahaha
  • Mily

    23.03.2021 15:29
    Teski manipulant!
    Samo neka se Djilas tesi da ce uspeti da "dokaze" da su izneseni podaci falsifikat, jer u tako nesto niko normalan nece poverovati, znajuci da nas je doticni besomucno pljackao dok je bio na vlasti!
  • Z

    23.03.2021 14:03
    @bvb23.03.2021 • 12:33
    "Bolje da odgovori na pitanje odakle mu desetine miliona evra na raznoraznim računima po belom svetu."

    Moze li neki link ali ne domaci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.