FOTO: Srbija donirala Republici Srpskoj respiratore i medicinsku opremu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je sinoć predsedavajućem Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku respiratore i zaštitne maske, donaciju Srbije Republici Srpskoj.
Donaciju čini 30 kliničkih, pet transportnih respiratora, kao i 10.000 zaštitnih maski, a primopredaja je organizovana u Milšpedovom skladištu u industrijskoj zoni u Krnješevcima.
 
Vučić je rekao da se u tom skladištu, između ostalog, nalazi još 545 kliničkih respiratora, 49 mobilnih respiratora, 121 neinvazivni ventilator, 15 aparata za anesteziju, generatori i koncentratori kiseonika, infuzione pumpe, sterilizatori, skeneri, maske.
 
 
On je naglasio da je Srbija obezbedila medicinsku opremu i da "uvek može da pomogne i braći i prijateljima i svima".
  • @Ime*

    24.03.2021 16:20
    "Da li je u ovom slucaju Srbija to uradila van svojih mogucnosti"
    Da, uradila je van svojih mogućnosti jer je siromašna, nema ni za sebe i jer se pomoć zloupotrebljava za kupovinu glasova.

    A taj entitet suverene, celovite susedne BiH, tzv. "republika" srpska (nije nikakava republika) tako zovem kao posledica toga što je u pitanju genocidna tvorevina i toga što vaši istomišljenici umesto Vojvodina kažu "severna srpska pokrajina" iako Vojvodina ima svoje Ustavom garantovano ime, tzv. autonomiju i iako je bila federalna jedinica pre Miloševićevog puča, dok niko još nije ni sanjao o tzv. "republici" srpskoj.
  • Ime*

    24.03.2021 14:44
    @joj
    Podatci su sa republickih zavoda za statistiku. A mogu i bez njih, jer znam dovoljan broj osoba iz RS i Srbije i otprilike kolike su im plate.

    Zasto koristite izraz 'tzv. Republika Sprska'? Da li Vam to smeta sto se RS izborila za svoj status?
    Kad pogledam sve Vase komentare ovde cini mi se da imate problem zato sto se pomaze Srbima.

    Srbija treba, KOLIKO JE U MOGUCNOSTI, da pomaze Srbima i u Bosnia, i u CG, i Kosovu, i HR, i bilo gde u svetu.
    Da li je u ovom slucaju Srbija to uradila van svojih mogucnosti, ja ne znam, nisam strucan. Ali da treba da pomaze, treba.
    Isto kao sto Madjarska pomaze Madjare u Vojvodini. HR pomaze Hrvate u Bosni itd itd itd.
    Toliko od mene.
  • @Ime*

    24.03.2021 14:17
    Pogledajte druge podatke, možda i vi naiđete na one koji prikazuju obrnutu situaciju.
    Čak i da je zaista 61 EUR u korist Srbije... razlika je premala da ova siromašna zemlja svakodnevno šalje tamo pomoć.
    Što se rata tiče, većinom ga je tzv. "republika" srpska vodila okolo u svojoj agresiji, pa na kraju ostala bez pola osvojene teritorije, a bombardovanje je još kako uništilo privredu i infrastrukturu Srbije i to vremenski skorije.
    Ovo nije pomaganje, ovo je kupovina glasova i manipulacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.